'Parir al segle XXI', d'À Punt Mèdia, rep el Webby Award al millor disseny responsiu

Els Webby Awards són els premis més prestigiosos del món en l'àmbit digital que atorga l’Acadèmia Internacional d’Arts i Ciències Digitals en reconeixement de l'excel·lència en Internet

‘Parir al segle XXI’, un docuweb interactiu acosta l’emoció del part respectat a À Punt / À Punt
19 de maig 2021 - 07:49

Parir al segle XXI ha sigut guardonat amb el Webby Award del jurat i del públic en la categoria de millor disseny responsiu/adaptatiu per a mòbils. Un premi que arriba justament en la Setmana Mundial del Part Respectat, que enguany se celebra del 16 al 22 de maig.

Un reconeixement mundial

Els Webby Awards són atorgats per l’Acadèmia Internacional d’Arts i Ciències Digitals, i es consideren el principal reconeixement mundial que poden tindre els llocs web en diverses categories. Parir en el segle XXI, premiat pel seu caràcter responsiu, es posiciona, per tant, com el millor treball a escala mundial pel que fa a la visualització d'un web quan el veiem en altres dispositius, com ara telèfons mòbils o tauletes.

Entre els membres del jurat es poden destacar:

  • Mitchell Baker, cap de Mozilla
  • Paola Antonelli, conservadora en cap del MOMA
  • Shereen Marisol Meraji, presentadora del podcast NPR’s Code Switch
  • Tiffany Rolfe, cap de l'oficina creativa R/GA Global
  • Vint Cerf, coinventor d'Internet
  • D-Nice, DJ i fundador del Club Quarantine
  • Desus Nice, copresentador de Desus & Mero en Showtime
  • Michael Aragon, vicepresident sènior de Twitch
  • Richard Ting, director sènior de disseny de producte de Twitter
  • Swizz Beatz and Timbaland, fundadors de Verzuz

En aquests premis, que s’entreguen des de 1996, hi ha una segona sèrie de guardons anomenats People’s Voice, que depenen de la votació del públic. Parir al segle XXI ha obtingut la unanimitat dels professionals i el públic a la categoria que es presentava.

Aquest docuweb sobre el part respectat s'endinsa en l'Hospital Universitari de la Plana (Vila-real) per a acompanyar cinc dones en el procés d'embaràs i part. És un projecte de la productora valenciana Barret Cooperativa, amb la participació del Laboratori d’Innovació Audiovisual d'RTVE i es pot visualitzar en el web d'À Punt: parir.apuntmedia.es.

Altres premis i reconeixements rebuts per Parir al segle XXI

El 12 de maig, el docuweb va ser premiat com a millor documental interactiu al festival Finnof (Festival Internacional de Nuevas Narrativas de No Ficción) a Argentina. El Finnof és el primer festival internacional que premia projectes narratius innovadors en el camp de la no-ficció, i atén produccions periodístiques, documentals i educatives d’arreu del món. La d'enguany és la segona edició d’aquest festival.

La categoria en la qual Parir al segle XXI va ser guardonada és la de documental interactiu (iDoc), que comprén produccions periodístiques, documentals i educatives que es despleguen en entorns multimèdia i interactius en línia, en què la navegació del contingut implica la interacció i la participació activa dels usuaris.

El 3 de maig, Parir al segle XXI s’incorporava a la base de dades de documentals del prestigiós MIT (Massachusetts Institute of Tecnology).

Al març, el documental Parir al segle XXI va ser nominat al World Press Photo Digital Storytelling Contest com a millor interactiu de l’any. La de World Press Photo és la convocatòria de fotoperiodisme més prestigiosa del món. Des de 1955, cada any premien les millors fotografies i reportatges gràfics de mitjans de tot el món. I des de 2011 inclouen una categoria de periodisme multimèdia. Juntament amb aquest docuweb, produït per Barret Cooperativa, À Punt i Lab RTVE, enguany han estat nominades produccions de mitjans com Washington Post, New Yorker o New York Times. Va ser finalista, competint contra el Washington Post i la televisió pública lituana.

També et pot interessar

stats