El palau de Cervelló d'Anna tanca dilluns al públic pel nou rodatge d'Amenábar

La pel·lícula El Cautivo, basada en fets reals, conta el captiveri de Miguel de Cervantes durant cinc anys a Argel

Alejandro Amenàbar rodarà part de la pel·lícula 'El cautivo' al palau dels comtes de Cervelló d'Anna / À Punt Notícies
12 de maig 2024 - 19:34

El palau dels comtes de Cervelló a Anna es traslladarà per uns dies a l'Alger del segle XVI, lloc del captiveri de Cervantes pels barbarescos. Esta és la trama d'El Cautivo, la nova producció del cineasta Alejandro Amenábar que a partir d'este dilluns aterra al municipi de la Canal de Navarrés.

"El director de cine Alejandro Amenábar va vindre per sorpresa, com un ciutadà més, a visitar este palau i es va quedar enamorat d'ell", ha explicat l'alcalde d'Anna, Miguel Marín a À Punt Notícies. "Després, el seu productor es va posar en contacte amb nosaltres i aleshores ja començaren les reunions i negociacions entre la productora i l'ajuntament".

"L'espai els va encantar perquè volien un espai mossàrab o morisc i, aleshores, la sala àrab i el jardí s'adapta prou bé al que ells volien", ha afegit Pepi Bellot, agent de Desenvolupament Local d'Anna.

Una de les negociacions ha sigut el preu de l'espai, que s'ha pactat en 400 euros per dia, la mitjana dels ingressos diaris durant els últims tres anys. Un altre dels acords és que un terç de l'equip de producció es quede a Anna "a les nostres cases rurals, menjant a la nostra hoteleria i consumint als nostres comerços", ha afirmat l'alcalde.

Un equip de huitanta persones treballaran ací durant un mes, notícia que ha rebut amb satisfacció el veïnat, que veu en el rodatge un benefici per al poble. "En termes d'empresa, és la millor que pot tindre un poble", ha dit un botiguer. "Hi ve molta gent i espere que ara en vinga més. Açò li donarà renom al poble", ha afegit una altra comerciant.

El primer pas abans d'iniciar pròpiament el rodatge serà adequar l'espai. "Potser han de llevar cristalleria o làmpades, coses que després s'hauran de tornar a col·locar. Segur que ho deixen perfectament, però això no impedeix que patisques un poquet", ha apuntat Pepi Bellot.

Bunyol (Foia de Bunyol), Bocairent (Vall d'Albaida), Santa Pola (Baix Vinalopó), Pedreguer (Marina Alta) així com el castell de Santa Bàrbera i la Ciutat de la Llum a Alacant són altres localitzacions de la Comunitat Valenciana que també apareixeran en la pel·lícula El Cautivo, que està previst rodar-se entre abril i juny.

També et pot interessar

stats