El Palau de les Arts de València estrena 'Jenufa', un 'thriller' operístic protagonitzat per dones

La funció es podrà gaudir fins al diumenge 29 de gener

Representació de Jenufa
Representació de Jenufa / Ruth Walz/ LES ARTS

El Palau de les Arts de València estrena aquest dijous Jenufa, del compositor txec Leos Janácek, un thriller operístic protagonitzat per dones, amb direcció musical de Gustavo Gimeno i posada en escena de Katie Mitchell.

Jenufa és el tercer títol de repertori txec en Les Arts després de Passeig ben pagat i La nóvia venuda. El drama rural de Janácek és revisat en tota la seua cruesa i portat a l’època contemporània per l’experimentada directora britànica Katie Mitchell. La soprano dels Estats Units Corinne Winters, una Jenufa de referència, canta per primera vegada en Les Arts, igual que la mezzosoprano alemanya Petra Lang, que interpreta el paper de Kostelnicka. Gustavo Gimeno agafa de nou la batuta des de l’orquestra que el va veure nàixer com a director d’òpera l’any 2015 quan va dirigir Norma.

Jenufa o el preu de la innocència és un assaig poc compassiu sobre la gelosia i la reputació personal. Les cadències de la llengua txeca i la frase musical, poblada de breus melodies i temes musicals repetits formen el paisatge sonor d’aquesta representació. Un espectacle marcat per l’afectivitat confusa i violenta, claustrofòbia existencial, atavisme i secrets, religió, pors i animalitat brutal. Una barreja d’emocions a escena que defineix perfectament la frase de l’estimat de Jenufa: “no importa res si tu ets amb mi”.

Per als espectadors joves, fins als 28 anys, el Palau ofereix una tarifa especial de 10 € per a la funció inaugural del 19 de gener. L'òpera podrà gaudir-se fins al dia 23 d’aquest mes.

També et pot interessar

stats