El Palau de les Arts enceta una nova etapa d'obertura a la societat civil
Susana Lloret, la nova presidenta del Patronat del Palau de les Arts, vol acostar-lo a la ciutadania i mantindre l'excel·lència internacional.
La nova presidenta del Patronat del Palau de les Arts, Susana Lloret, ha explicat als micròfons de Les notícies del matí Les notícies del matíque vol acostar la institució a les ciutadanes i ciutadans, i assolir un gran nivell artístic amb els recursos limitats amb què compten. S'ha de formar un gran equip de treball i, el primer pas és nomenar un director artístic que siga capaç de programar per a aconseguir-ho . També hi ha un gran repte de millora en la relació amb el públic. La música no s'ha de quedar només dins de l'edifici del Palau. Es pot traure fora i això és una via molt potent de captació de nous adeptes.
Pel que fa al nomenament de la nova direcció artística del Palau, Lloret ha explicat que hi haurà tota una comissió d'avaluació formada per especialistes de diferents àmbits. Ja estan confirmats com a membres d'aquesta comissió, la directora artística del Liceu de Barcelona, Christina Scheppelmann, i el del Teatre Reial de Madrid, Joan Matabosch. Ha de ser una persona que pose en valor tots els espai que té el Palau de les Arts, que en són molts. Es tracta d'un edifici modern en què es pot innovar molt, cosa que altres teatres d'òpera no tenen. I també ha de programar d'acord amb les possibilitats econòmiques perquè el projecte ha de ser sostenible.
La nova presidenta del Patronat també espera que millore l'aportació del Ministeri de Cultura, que ara només destina una partida de 600.000 euros. "La Generalitat posa tot el que el Ministeri no aporta perquè històricament mai s'hi havia comptat, en el Patronat no hi havia lloc per a ells. Això suposa un nou repte. La incorporació al Patronat de persones provinents de diferents àmbits, com ara l'empresa, poden donar també una visió que, des de dins del món de l'art, no es tindria. Això, a més, dóna un plus de credibilitat al projecte, perquè el Patronat s'obri a la societat civil. També ha de tindre més capacitat de govern per, entre d'altres coses, evitar els personalismes excessius d'altres èpoques i acostar-se al model d'altres teatres d'òpera d'èxit."
Susana Lloret també és la directora general de la Fundació Per Amor a l'Art, que ha posat en marxa el centre cultural Bombas Gens al barri de Marxalenes de València. Un centre que, en pocs mesos, s'ha convertit en tot un referent. Per a Lloret, treballar al barri de Marxalenes és una gran satisfacció gràcies al reconeixement dels veïns. A més, la ubicació, fora del centre històric de la ciutat, li aporta una singularitat especial. S'ha recuperat un edifici que s'ho mereixia en un barri que s'ho mereixia. I conclou: "A l'altra banda del riu, també hi ha coses importants. I ací estem nosaltres."