Paco Plaza presenta la seua nova pel·lícula, 'La Abuela', al Festival de Sitges

El director de cine valencià, especialitzat en el cine de terror, també estrena un capítol de la nova versió d'Historias para no dormir

Paco Plaza presenta la película 'La Abuela' a Sitges / À Punt NTC

Amb títols com la trilogia de RECVerónica o Romasanta, la caza de la bestia sota el braç, Paco Plaza és ja un referent del cinema de terror nacional. Després de prendre's un descans del gènere per a dirigir Quien a hierro mata, ara torna a la seua especialitat per part doble: la seua última pel·lícula, La Abuela, i un nou capítol que ha dirigit per a la nova versió de Prime Video d'Historias para no dormir.

El valencià ha presentat les dues noves ficcions en la 56a edició del Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya-Sitges, un festival on Plaza es troba com en casa, ja que hi acudeix des de 1996. "És la celebració màxima del cinema de terror, que és el que més m'agrada, un dia de celebració absoluta", explica en una entrevista a À Punt.

La Abuela, protagonitzada per Almudena Amor i Vera Valdez, narra la història d'una model que ha de tornar a Madrid per a cuidar a la seua àvia, que ha quedat sense parla i que cada vegada té un comportament més erràtic i pertorbador. Amb ella, el director volia desenvolupar un projecte "de possessions en el qual el dimoni és la vellesa". Pel que fa al seu capítol en Historias para no dormir, Plaza tenia la intenció d'homenatjar Chicho Ibañez Serrador, "un mestre per a tota la meua generació".

El Festival de Sitges finalitza aquest diumenge després d'haver projectat 269 obres cinematogràfiques entre curts i llargmetratges. El premi a millor pel·lícula l'ha obtingut la islandesa Lamb, un film sobre la maternitat i el dol amb rerefons mític, ambientada en una granja aïllada a les muntanyes del país.

També et pot interessar

stats