Oriola es vesteix de poesia i cultura per a commemorar l’obra de Miguel Hernández

Exposicions, representacions teatrals i lectures de poemes mostraran l’essència de l’artista

Una de les visites teatralitzades a la casa museu de Miguel Hernández
Una de les visites teatralitzades a la casa museu de Miguel Hernández / À Punt NTC

Oriola, la ciutat natal de Miguel Hernández, celebra la Primavera Hernandiana fins a maig amb poesia i cultura per a commemorar la memòria i l'obra d'un poeta immortal. L'Ajuntament ha preparat una sèrie d'actes, entre altres l'exposició "Miguel Hernández: El tren de l'esperança", una oportunitat per a submergir-se en l'ambient que va inspirar el poeta que s'instal·larà en la biblioteca María Moliner i estarà oberta durant un mes.

El dijous, 21 de març, amb motiu del Dia Mundial de la Poesia, els balcons de l'edifici de la regidoria, de l'Oficina de Turisme i de la Casa Museu apareixeran adornats amb versos de Miguel Hernández, i seran el preludi d'exposicions com "La poesia en línia de Gregorio Prieto” en el Racó Hernandià i una trobada dels poetes del 27 en l'avinguda de Teodomiro d'Oriola, amb cinc actors i actrius que donaran vida als grans noms d'aquesta generació literària.

El dijous 28 de març serà la commemoració de l'aniversari de la mort del poeta i, per a això, la Casa Museu Miguel Hernández tindrà un horari d'obertura especial i ampli, ja que en aquesta ocasió coincideix amb el Dijous Sant. Es preveu una visita teatralitzada titulada Passió i Mort del Poeta a càrrec del Grup Teatro Expresión.

A l'abril hi haurà una sèrie d'actes que pretenen captar l'essència de la poesia d’Hernández, des de la representació teatral de la Pasión y Muerte del Poeta fins a l'exposició de bonsais a la Casa Museu, on a més, els visitants tindran l'oportunitat d'explorar diverses expressions artístiques que celebren la vida i obra del poeta.

Organitzada per la Regidoria de Joventut i la Fundació Miguel Hernández, una nova edició de la Senda del Poeta començarà el divendres 19 d'abril. El mes de maig tancarà els esdeveniments poètics amb recitals i presentacions de llibres per a celebrar el llegat de l’artista, entre altres l'actuació en homenatge al poeta Solo quien ama vuela i el concert de la Camerata Piccolo Violí.

També et pot interessar

stats