L'Ajuntament d'Oriola (PP i Vox) assegura que la Fundació Miguel Hernández rebrà la subvenció habitual pel premi de poesia

L'alcalde José Vegara (PP) ha assegurat que la dotació es restituirà, mentre que el regidor de Cultura (Vox) assegura que no es tracta "d'una decisió política" i ja treballen per a solucionar-ho

fundacion miguel hernandez
Fundació Miguel Hernández / Fundació Miguel Hernández

La regidoria de Cultura de l'Ajuntament d'Oriola, de Vox, ha deixat el 2023 a la Fundació Miguel Hernández sense l'habitual subvenció municipal de 6.000 euros per al premi anual internacional de poesia, que porta el nom de l'insigne poeta oriolà. Fins ara, la fundació rebia una ajuda municipal de tal quantitat per a sufragar part dels costos del premi, que està dotat amb 8.000 euros per a composicions d'entre 500 i 1.000 versos.

L'alcalde, el popular José Vegara, ha explicat aquest dijous que la dotació es restituirà i que, per tant, la fundació comptarà amb la mateixa quantia econòmica que ha rebut cada any. "Si hi ha hagut algun tipus d'error, es corregirà", ha indicat. Així, ha assenyalat que la fundació que porta el nom de l'oriolà més universal "és una de les institucions principals" de la ciutat i ha destacat el paper que desenvolupa tant en la vida quotidiana com cultural i socioeconòmica de la població.

Per la seua part, el regidor de Cultura Gonzalo Montoya, de Vox, ha assegurat en conéixer-se la polèmica que "no respon de cap manera a una decisió política sinó a una qüestió de tipus administratiu, per haver observat que podria ser incompatible amb altres (ajudes) que (la fundació) havia rebut d'altres administracions públiques". "Per tant, estem treballant per a solucionar aquests problemes i que enguany puguen percebre el doble de la quantia que percebien: la que han deixat de rebre en 2023 i la de 2024", ha prosseguit el regidor de Vox, que ha afegit que el seu departament ha inclòs en els pressupostos municipals d'enguany una partida pròpia per a la casa-museu Miguel Hernández.

L'habitual era que les ajudes es comencen a tramitar el mes de juny o juliol amb l'aprovació prèvia en junta de govern i amb termini màxim de presentació fins al 30 de setembre. Es tracta d'una ajuda nominativa, la qual cosa implica que no s'ofereix per lliure concurrència a altres entitats i està destinada exclusivament a la Fundació sempre que es justifiquen documentalment les despeses que sufraga. La direcció de l'entitat ho ha completat puntualment cada any, segons reflecteixen els expedients municipals sobre la concessió de la subvenció. La convocatòria del premi 2024 ja està tancada.

També et pot interessar

stats