Oriola ret homenatge a Miguel Hernández en el huitanté aniversari de la seua mort

La seua obra es converteix en domini públic ara que fa huitanta anys que es va publicar

80 anys de l’aniversàri de la mort de Miguel Hernández
Huitanté aniversari de la mort de Miguel Hernández / À Punt NTC

Aquest dilluns es compleixen huitanta anys des que Miguel Hernández va morir en el reformatori d'adults d'Alacant. Per a celebrar l'efemèride, Oriola (el Baix Segura), el municipi que el va veure nàixer el 1910 reivindica la seua figura amb la Primavera Hernandiana, un festival per a recordar el poeta i la seua obra, que enguany deixarà de generar drets d'autor i passarà a ser de domini públic.

La regidora de Cultura d’Oriola, Mar Ezcurra, afirma a À Punt NTC que no hi ha res més important a Oriola que Miguel Hernádez i que, al mateix temps, la localitat sempre va estar molt present en l’obra del poeta. 

Una de les propostes programades per a la Primavera Hernandiana són una exposició de Miguel Hernández, Neruda i el pintor José Caballero, amb els quals va coincidir en vida i en un històric sopar el maig del 1936 a Madrid. També hi haurà presentació de llibres, concerts i recitals entorn de la seua figura, ja universal.

A més dels actes programats específicament per a l’ocasió, la Casa Museu de Miguel Hernández, on va viure des dels quatre anys, és un dels atractius del municipi i parada obligada per a qualsevol que visite el municipi. El seu director, Tomás Serna, afirma que reben visites de gent que ve des de tots els racons del món per a conéixer l’hort i la figuera a la qual fa al·lusió en l'"Elegía a Ramón Sijé", que encara es conserven. Les novetats editorials que contínuament es llancen al mercat sobre la vida i mort d'Hernández, explica, fan que l’esperit hernandià no deixe d’atraure gent. 

També et pot interessar

stats