Arriba a les llibreries una revisió de la biografia de Miguel Hernández

El llibre escrit per José Luis Ferris es centra, sobretot, en els últims dies de la vida del poeta

Miguel Hernández torna a les prestatgeries de novetats amb una biografia revisada / À Punt NTC

Aquest any 2022 es compleixen 80 anys de la mort de Miguel Hernández en la presó franquista d’Alacant. I amb motiu de l’efemèride José Luis Ferris, el principal especialista en el poeta, publica una revisió de la seua biografia. 

Presentat com un cabrer autodidacte, Hernández era un literat format i de família amb capacitat econòmica. La seua vida, com la seua obra, cada dia guanya més protagonisme i interés en el món editorial. Per això Ferris s'ha encarregat d'aquesta revisió, que es centra, sobretot, en els últims dies de la vida del poeta. Un final cruel del qual ara es tenen noves dades. 

El van detindre al final de la Guerra Civil mentre intentava fugir d’Espanya. Miguel Hernández va morir malalt a la presó. La història oficial parla de nombrosos intents d’ajuda en els processos oberts contra ell per part de personalitats pròximes al règim franquista i de l’Església si renunciava a les seues idees, especialment de José María Alfaro, Dionisio Ridruejo i Jose María de Cossío.

Però Ferris no ho té tan clar, i ha indicat en À Punt NTC que algun d’aquests amics falangistes que, segons la història, es desvisqueren per ajudar-lo, van ser responsable de la seua condemna. 

El biògraf denuncia que Hernández va morir a soles i abandonat, sense el suport que tingueren altres intel·lectuals per a escapar de la repressió franquista. Però no ha donat més claus del que ha descobert en els centenars de documents que ha analitzat, perquè les descobrisquen els lectors i lectores. 

També et pot interessar

stats