Oriola celebra el Dia de la Poesia amb versos de Miguel Hernández

Una exposició i diversos actes i homenatges donen el tir d’eixida a la Primavera Hernandiana 

Un balcó d'Oriola decorat amb un vers de Miguel Hernández / À Punt NTC

Oriola (Baix Segura) celebra el Dia Mundial de la Poesia amb els versos del seu fill més il·lustre, Miguel Hernández, ressonant per tot el municipi. Durant aquest dijous, actes i homenatges commemoren la figura del poeta universal. Amb aquest motiu, l’Ajuntament reparteix els seus poemes a diferents dependències municipals i el veïnat engalana els balcons amb versos de Miguel Hernández. Poemes universals que traspassen totes les fronteres i que, a Oriola, s'aprenen ja de ben menuts a l’escola.

Mari Carmen Sánchez, directora de la biblioteca municipal María Moliner, afirma que la poesia de Miguel Hernández és una poesia senzilla que tot el món pot comprendre i té un rerefons molt bonic.  

Entre els actes que es duran a terme per a celebrar la poesia destaca l’exposició "Miguel Hernández, el tren de la esperanza", que estarà oberta fins al 15 d’abril a la biblioteca municipal. En la mostra, un tren ens guia per la vida personal i l’obra del poeta. I ho fa en quartets de versos octosíl·labs, com es recitava antigament a les places d’Oriola.

El regidor de Cultura, Gonzalo Montoya, ha aprofitat els micròfons d’À Punt per a convidar a tots els oriolans i oriolanes, tot el veïnat de la comarca i a tota la població de la Comunitat Valenciana a visitar la localitat i gaudir de les activitats que han organitzat per a celebrar la poesia. Els actes que se celebren aquest dijous donen el tir d’eixida a la Primavera Hernandiana, que inclou teatre, recitals i una nova edició de la Senda del Poeta, que eixirà d’Oriola el 19 d’abril.

També et pot interessar

stats