Ontinyent ret homenatge a la física Alicia Sintes en un nou mural del projecte Dones de Ciència

Amb un total de 31 pintures, aquesta iniciativa de la UPV ja és un dels museus a l'aire lliure de pintura mural urbana més grans del país

El mural de la física Alicia Sintes, fet per l'artista Maida K
El mural de la física Alicia Sintes, fet per l'artista Maida K / À Punt NTC

La física balear Alicia Sintes és protagonista d’un nou mural fet a l’IES Pou Clar d’Ontinyent (Vall d’Albaida), dins del projecte Dones de Ciència, que tracta de ressaltar referents científics femenins per a la gent jove. “La dona científica ha estat sistemàticament invisibilitzada i un gran problema és la falta de referents femenins per als joves. Però soc optimista i estic segura que amb iniciatives com aquesta la situació canviarà”, ha destacat la mateixa Sintes en la inauguració del mural, realitzat per l’artista xilena Maida K.

“Per a mi, és tot un honor haver sigut triada entre el gran nombre d'excel·lents científiques que té aquest país per a poder visibilitzar el paper que la dona té en la ciència. Lamentablement, quan jo vaig estudiar, l'únic referent femení que apareixia en els llibres de text era Madame Curie”, ha afegit la física. 

Amb aquest, són 31 els duts a terme en el marc del projecte Dones de Ciència, una iniciativa de la Universitat Politècnica de València (UPV) que a més té el suport de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT) del Ministeri de Ciència i Innovació. De fet, el programa va rebre el 19 de novembre el premi al millor projecte singular dels Prismes Casa de les Ciències a la Divulgació 2022, els més importants del país en el camp de la comunicació i divulgació científica.

El primer mural, un homenatge espectacular a Margarita Salas i obra de Lula Goce, es va inaugurar el febrer del 2019 i està situat a la façana de rectorat de la UPV. Amb els 31 murals que té actualment, s'ha convertit en un dels majors museus a l'aire lliure de pintura mural urbana del país. La majoria, com el d’Ontinyent, pintats en centres educatius.

També et pot interessar

stats