Les obres a la muralla de Nules han descobert objectes de gran valor històric

Els treballs arqueològics han tret a la llum dos projectils i un aixovar complet del segle XV, entre d’altres

Les restes de la muralla de Nules / À Punt NTC

En els primers treballs arqueològics a la muralla de Nules (Plana Baixa) on se situarà el futur museu d'història han descobert dos projectils, un d'època medieval i un altre datat a partir del segle XVIII, i un aixovar complet datat en el segle XV. Unes troballes que –esperen– aportaran una informació valuosa sobre el tipus de consum de l’època al nostre territori.

José Albereda, arqueòleg, ha explicat que quan treballaven a la zona d’estructures d’hàbitat del segle XV-XVI és quan es trobaren tota una sèrie d’elements ceràmics, “sobretot aquest aixovar, que és el més espectacular que estem trobant”.

És un dels descobriments més significatius a les comarques del nord per la rellevància d'aquests elements per a l'època. “Podem reconstruir perfectament els plats, els bols, les escudelles, cosa que ens permet saber com vivia la gent que estava dins de les muralles”, afirma Albelda.

L’Ajuntament de Nules espera obrir ací el futur museu d’història el 2025, que “contarà quina és la nostra trajectòria des de l’entrega de Jaume I del segle XII. Tocarem la Guerra Civil, l'època moderna, etc.”, assegura Guillermo Latorre, regidor de Patrimoni de Nules.

Actualment els treballs arqueològics se centren a delimitar el tram de la muralla i a netejar l'entorn per a avançar en la consolidació d'aquest espai.

També et pot interessar

stats