Obert el termini de presentació de candidatures per a la 35a edició dels premis Rei Jaume I

Fins al 5 d'abril poden presentar candidatures en les sis categories les persones que hagen efectuat la major part de la seua tasca professional a Espanya i, preferentment, que residisca al país

Acte de proclamació dels Premis Rei Jaume I
Acte de proclamació dels Premis Rei Jaume I / À Punt

La 35a edició dels Premis Rei Jaume I ha obert aquest dilluns el termini de presentació de candidatures. La presentació es podrà realitzar possible fins al pròxim 5 d’abril.

Els Jaume I estan dividits en sis categories: investigació bàsica, economia, investigació mèdica, protecció del medi ambient, noves tecnologies i emprenedor. Són guardons d'àmbit espanyol.

Com es recull en les bases, pot ser candidata la persona que haja efectuat la major part de la seua labor professional a Espanya i, preferentment, que residisca al país. Aquesta és una de les característiques més significatives dels premis: així, l’esdeveniment proposa promocionar la investigació, l'emprenedoria i el desenvolupament científic a Espanya.

Els sis guardons Jaume I, dotats amb 100.000 euros cadascun, quantia que els converteix en un dels millors remunerats de l'estat espanyol.

Entre els jurats, enguany de nou està previst que participen prop de vint premis Nobel. Des de la creació en 1989 sota el patronatge del rei, prop de 500 personalitats han participat en els jurats. D'ells, fins a un total de 60, són premis Nobel que han vingut expressament a València.

 Més de 168 de les figures més rellevants de la investigació, l’àmbit científic i de les empreses del país han sigut reconegudes amb els prestigiosos guardons.

També et pot interessar