Nuria Enguita, directora de l'IVAM: "El museu ha de treballar amb perspectiva de gènere"

La meitat d'exposicions per a 2022 estan protagonitzades per dones, en una proposta que mescla noms reconeguts, com Carmen Calvo o Anna Boghiguian, amb joves creadores com Mar Arzas o Ana Penyas

Nuria Enguita a l'IVAM

L'Institut Valencià d'Art Modern (IVAM) ha presentat la programació expositiva del museu per a 2022, la primera que seguirà al 100% les línies de treball marcades per l'actual direcció encapçalada per Nuria Enguita. Fa ja un any que va assumir les rendes del museu i aquest divendres n'ha fet balanç en Les notícies del matí, on també ha parlat dels reptes que obri la nova temporada museística.  

Entre els trets més identificatius del projecte per a l'any vinent, destaquen un major esforç per la internacionalització i un augment del protagonisme de les dones en les exposicions. La meitat estan dedicades o són projectes elaborats per elles. "Jo sempre he treballat amb perspectiva de gènere i l'IVAM ha de fer-ho", ha assenyalat Enguita als micròfons d'À Punt, quan se li ha preguntat pel programa de mostres. 

La proposta inclou exposicions d'artistes molt reconegudes com ara Carmen Calvo (Premi Nacional d'Arts Plàstiques el 2013) i d'àmbit internacional, com per exemple l'egípcia Anna Boghiguian o la sud-africana Zanele Muholi. Però també hi ha espai per a altres noms més joves, com Mar Arzas o Ana Penyas. "És una qüestió important que les dones menys conegudes ho siguen més i que les joves tinguen oportunitats", resumeix Enguita. 

La directora del centre museístic ha assegurat que l'IVAM continuarà treballant per a reforçar la internalització i aprofitar sinergies amb altres entitats d'Europa. "És també una qüestió de sostenibilitat", ha dit Enguita. I ha afegit que la pandèmia ha actuat com una finestra d'oportunitat per a enfortir els llaços amb museus europeus i compatir recursos. Per això, l'IVAM té programades fins a quatre exposicions coproduïdes amb museus internacionals per a l'exercici de 2022: el Museu d'Art Modern de París, la Tate Modern de Londres, el Museum für Gegenwartskunst de Siegen i el MACBA de Barcelona.

També et pot interessar

stats