La valenciana Ana Penyas, Premi Nacional del Còmic

La il·lustradora ha sigut guardonada per la seua novel·la gràfica ‘Estamos todas bien'.

La valenciana Ana Penyas, Premi Nacional del Còmic
La valenciana Ana Penyas, Premi Nacional del Còmic

El jurat del Premi Nacional del Còmic, reunit al Ministeri de Cultura i Esport, ha guardonat la valenciana Ana Penyas amb el Premi Nacional del Còmic de 2018, per la novel·la gràfica Estamos todas bien.

El premi està dotat amb 20.000 euros i té com a objectiu distingir la millor obra d'aquesta especialitat publicada en qualsevol de les llengües de l'estat espanyol durant l'any 2017.

El jurat ha triat aquesta obra, la primera novel·la gràfica d'aquesta autora, per "rescatar, a partir d'una història familiar, la veu d'una generació silenciada; per la innovació i la frescor de la posada en escena gràfica, a més de l'habilitat per a integrar recursos del còmic i d'altres mitjans".

Ana Penyas es va diplomar en Disseny Industrial i es va graduar en Belles Arts a la Universitat Politècnica de València. A més, va ser seleccionada per a realitzar una estada en l'espai artístic De Liceiras 18, a Porto. 

A més, ha publicat amb l'editorial Milrazones, Libros del K.O., el web cultural mipetitmadrid, elHype i la revista Bostezo, i és il·lustradora en la revista Pikara Magazine. També ha col·laborat en el fanzín valencià Arròs negre, el projecte sonogràfic Hits With Tits, la plataforma CIES NO o el projecte Refugi Il·lustrat.

Enguany ha sigut guardonada com a autora revelació en el Saló del Còmic de Barcelona i l'any passat va obtindre el premi FNAC-Salamandra Graphic per l'obra ara guardonada amb el Premi Nacional del Còmic 2018.

També et pot interessar

stats