Nova acció polèmica de Jesús Cees: pinta sense autorització en una paret del parc natural de la Font Roja

Al polèmic artista ja el van denunciar per pintar sense autorització l'ermita de Sant Cristòfol d'Alcoi

Obra de l'artista Jesús Cees al parc natural de la Font Roja / À Punt NTC

El polèmic artista Jesús Cees, denunciat per pintar sense autorització l'ermita de Sant Cristòfol d'Alcoi, torna amb una nova acció polèmica. En esta ocasió l'escenari és el parc natural de la Font Roja, on acaba de fer un mural, també sense autorització, sobre una paret rocosa. La Policia Local d'Alcoi li ha requisat les pintures i ha informat la Conselleria de Medi Ambient, ja que es tracta d'un paratge protegit per la legislació autonòmica.

Ho ha tornat a fer i el resultat és un mural iniciat per ell mateix el 2010 i completat estos dies sobre esta paret rocosa de la CV-7970 que dona accés de la zona recreativa de Sant Antoni. “Soc un pintor amb ales i no me les poden tallar. Jo no puc estar en una habitació, jo he d’eixir a la natura. Necessite llibertat total”, assegura als micròfons d’À Punt Notícies. 

Ell diu que rescatà esta xicoteta obra fa quinze anys, a la qual ningú havia donat importància. “Vaig anar a rescatar l’obra, però em vaig contagiar, i vaig tindre la necessitat d’expandir-me”, afirma. Però ho va fer amb nocturnitat i aprofitant que en festes la gent estava gaudint dels Moros i Cristians. 

Al tercer dia, la Policia Local el va sorprendre i l'advertiren que ho deixara córrer perquè era una zona protegida. L'endemà tornaren i li requisaren les pintures, però ell va continuar. Fa dos anys, li obriren expedient amb l'amenaça d'una sanció de 60.000 euros per pintar l'ermita alcoiana de Sant Cristòfol. La multa no ha arribat i la pintura continua intacta. Ara anuncia que buscarà un nou llenç natural al barranc del Cint, un paratge natural de la serra de Mariola, on té pensat treballar els pròxims quatre mesos.

També et pot interessar

stats