Els nous xefs guardonats amb les estreles Michelin atribueixen l’èxit als equips que els acompanyen
El restaurant Orobianco de Calp, amb el cuiner Andrea Drago, recupera la distinció que havia perdut l’any passat
“Gràcies”, era la paraula més repetida entre els quatre cuiners, dos d’ells del mateix restaurant, que estrenen estrela Michelin a la Comunitat Valenciana. Encara amb l’emoció de digerir que són mereixedors d’aquesta distinció, el xef Ferdinando Bernardi, que regenta Casa Bernardi a Benissa, així com Andrea Drago, al capdavant dels foguers d’Orobianco, de Calp, han manifestat a À Punt l’agraïment no sols a l’organització d’aquestes distincions, sinó també als equips que els acompanyen i que fan possible de la innovació i el bon sabor una constant als seus restaurants.
El xef de Benissa, Ferdinando Bernardi, tenia paraules d’elogi cap al seu equip. “Gràcies a la guia Michelin i gràcies al meu equip, que sempre ha estat al meu costat”, admetia per a À Punt quan li han preguntat per allò que sentia només unes hores després d’haver estrenat distinció al seu establiment.
En la mateixa línia es manifestava Andrea Drago, el xef del restaurant Orobianco de Calp. “Gràcies a tot el meu equip pel seu dur esforç, que ha fet que en només deu mesos ens hagen donat una estrela Michelin”, manifestava eufòric. Drago es referia, amb aquestes declaracions, al fet de recuperar l’estrela Michelin, després que el 2021 aquesta prestigiosa guia decidira retirar-li-la a aquest establiment de la Marina Alta en haver canviat de xef.
A més d’aquests dos restaurants, Fraula, que tenen Roseta Félix i Daniel Malavía a València, també va estrenar aquest dimarts estrela Michelin. La cuinera admetia aquest dimecres, en declaracions a À Punt, estar "en un núvol". "L'estrela Michelin és una espenta superforta i un reconeixement molt important per al nostre esforç", assegurava Félix. "És un honor tindre aquest premi, farem tot el que estiga en la nostra mà per a defensar-la", afegia la xef.
Els equips dels tres restaurants va saber que ostentava aquesta distinció dimecres a la nit, en la gala que la Guia Michelin Espanya 2024 celebrava a Barcelona. Dels 229 restaurants que compten enguany amb aquest reconeixement, 25 s'ubiquen a la Comunitat Valenciana. Entre tots destaca, per les distincions que acumula, el de Quique Dacosta a Dénia, que compta amb tres estreles Michelin.
Més llegit
-
Educació anuncia un decret per a reforçar l'autoritat del professorat a les aules
-
L'Aemet anticipa un hivern més calorós en què el comportament de les pluges és una incògnita
-
Un informe de la CGT advertix que la Generalitat coneixia el desbordament del Poio des de primera hora de la vesprada
-
Mercadona acorda l’adquisició de Logifruit, amb 1.600 empleats, per a integrar la gestió d’envasos reutilitzables
-
FGV oferix 68 llocs de treball per a conducció i circulació en Metrovalència i el TRAM d’Alacant
-
Un enginyer confirma que a les 20:41 hores va alertar la Generalitat i la CHX del desbordament de la presa de Buseo