Els nominats iberoamericans i europeus podran assistir a la gala dels Goya

La comissió dels Premis Goya reverteix així la seua polèmica decisió, després de les protestes dels productors afectats

Premi Goya
Premi Goya / Arxiu

Els equips dels films nominats al Goya a millor pel·lícula iberoamericana i a millor pel·lícula europea podran assistir finalment a la gala del 12 de febrer a València, després que l'Acadèmia de Cine ha revertit la decisió de lliurar els premis de manera virtual.

La decisió, adoptada per la Comissió de Premis Goya de l'Acadèmia de Cine, ha sigut comunicada als huit equips, quatre en cada categoria, que en principi no podien assistir a la gala per a evitar riscos de contagi, per la necessària mobilitat que implicaria la seua presència, ja que tots estan fora d'Espanya.

La mesura afectava els equips de Canción sin nombre (Perú), La cordillera de los sueños (Xile), Las siamesas (Argentina) i Los lobos (Mèxic), en el cas de les pel·lícules iberoamericanes. En la categoria de millor film europeu, afectava els films L'home perfecte (Alemanya), Adeu, idiotes (França), Una altra ronda (Dinamarca) i Una jove prometedora (Regne Unit).

Els responsables de les pel·lícules iberoamericanes afectades van assegurar llavors sentir-se "molt decebuts" per una decisió que consideraven "molt injusta", ja que les fronteres dels seus països no estan tancades i van enviar una carta a l'Acadèmia de Cine expressant el seu malestar.

Ara l'Acadèmia ha fet marxa arrere i permetrà que representants dels films puguen assistir presencialment a la gala dels 36ns Premis Goya, que se celebrarà al Palau de les Arts de València.

També et pot interessar

stats