La nit de la Cremà de les Falles 2024 de València, en directe

Consulta els horaris de la Cremà dels monuments municipals i dels guanyadors del primer premi de Secció Especial i com seguir-los en directe a través d'À Punt

Imatge final de la Cremà de les falles de 2023
Imatge de la Cremà de les Falles del 2023 / À Punt Mèdia

Com cada any, À Punt Mèdia desplegarà aquestes Falles 2024 tot un dispositiu tècnic i humà a la plaça de l’Ajuntament de València per a la retransmissió de la nit de la Cremà el 19 de març. Pots seguir l'esdeveniment en directe a partir de les 20:00 h a través de la televisió, el web i les aplicacions mòbils i de smart TV. A més a més, la televisió valenciana també viatjarà per les principals ciutats falleres de la Comunitat Valenciana per a viure la nit.

A València, À Punt retransmetrà la Cremà del primer premi de la falla infantil de la Secció Especial, que començarà al voltant de les 20:30 hores, per a continuar amb la de la falla infantil municipal. A partir de les 22:30 hores podrem assistir a la del primer premi de la Secció Especial i, es donaran per acabades les Falles 2024 amb la de la falla municipal des de la plaça de l’Ajuntament.

La retransmissió completa es podrà veure a la carta en el web i les aplicacions mòbils i de smart TV d'À Punt.

Horaris de la cremà

La Cremà comença a les 20 hores en les més de 380 falles infantils disseminades pels barris de València. A les 20:30 serà el torn de la guanyadora de la Secció Especial 2024, Convent de Jerusalem - Matemàtic Marzal, que té com a lema "Solidaris", i és obra de l'artista faller José Gallego. Amb el major cost de la seua categoria, 54.000 euros, ha enaltit la labor dels voluntaris de les ONG.

Mitja hora més tard serà el torn de la falla municipal infantil, obra un any més del tàndem Sanabria-Ceballos i que, a mode d'un llibre desplegable en 3D, planteja amb disseny de Marina Puche com "Llegir en verd", amb una mirada cap a la Capitalitat Verda Europea de 2024, tot això amb l'atenta mirada de la seua fallera major infantil, Marina Garcia, que junt amb la seua cort d'honor veuran com acaba el seu regnat.

A partir de les 22 hores, el ritual del foc incidirà ja en les falles grans i, a partir de les 22:30, devorarà "Canvi climàtic", el monument de la comissió Monestir de Poblet - Aparicio Albiñana (més coneguda com L'Antiga, a Campanar, el barri on l'incendi d'un bloc residencial va causar deu morts el 22 de febrer de 2024), realitzada per Josué Beitía amb un cost de 170.000 euros. Mitja hora més tard, la plaça de l'Ajuntament començarà l'acte oficial de comiat de les Falles 2024 amb la Cremà, ordenada per la fallera major, María Estela Arlandis, de "Dos coloms, una branca", la falla municipal obra de Pere Baenas i l'artista urbà Escif. 

  • 20:00 h. Cremà de les falles infantils. 
  • 20:30 h. Cremà de la falla infantil primer premi de la Secció Especial: Convent Jerusalem-Matematic Marzal
  • 21:00 h. Cremà de la falla infantil de la plaça de l’Ajuntament.  
  • 22:00 h. Cremà de totes les falles de València. 
  • 22:30 h. Cremà de la falla primer premi de la Secció Especial: L’Antiga de Campanar (Monestir de Poblet - Aparicio Albiñana). 
  • 23:00 h. Cremà de la falla de la plaça de l’Ajuntament. 

També et pot interessar

stats