Els ninots tornen als carrers després d’any i mig

La Falla de Sant Josep de Pignatell ha sigut la primera en eixir de Fira València

Un dels primers ninots que ha eixit de Fira València / Montse Català

Els ninots de les Falles 2020 tornen aquest dijous als carrers de València any i mig després de ser emmagatzemats. Comencen a eixir des de Fira València, on van ser traslladats després que en un primer moment es guardaren a la Marina de València, a causa de la suspensió de les festes per la pandèmia.  A les huit i sis minuts ha entrat el primer camió al recinte. I la primera falla en eixir ha sigut la de Sant Josep de Pignatelli, de l'artista Fernando Marzo, que té tres peces.

La falla Sagunt-Sant Guillem serà la segona que deixarà la fira en direcció a la seua destinació final. En total, aquest matí està previst que fins a huit monuments isquen en direcció als carrers de València. Les tasques del trasllat de les falles rebran la visita, a les 10 h, de l'alcalde de València, Joan Ribó, i del regidor de Cultura Festiva, Carlos Galiana.

Tornaran a les seues ubicacions i seran les falles de la Secció Especial (les més grans) les últimes a eixir de Fira València, per tal d’evitar problemes logístics dins del recinte. Es preveu que els ninots de les falles més grans comencen a eixir a partir del dia 20 d’agost.

Imatge del trasllat de ninots
Imatge del trasllat de ninots / Junta Central Fallera

S’hi han instaurat torns de dues hores des de les huit del matí fins a les huit de la vesprada, assignant a cada artista faller un horari i una porta d’accés a Fira València. 

Comencen així els preparatius per a aquestes Falles d'estiu tan atípiques. Amb les tanques preparades, la il·luminació especial, i fins i tot, l'avís als conductors, s’inicia el compte arrere perquè els carrers pròxims a les falles d'Especial es tallen al trànsit per a la Plantà.

També et pot interessar

stats