El Niño de Elche: "El flamenc ha mort"

El cantaor il·licità presenta 'Flamenco: Mausoleo de celebración, amor y muerte' el pròxim 18 de novembre

El Niño de Elche presenta nou treball el pròxim 18 de novembre / À Punt NTC

En la frontera entre el flamenc i l’experimentació artística, el Niño de Elche, una de les figures més rellevants del panorama musical actual, ha visitat València aquest diumenge per a oferir un concert en el parc de l’Oest de la ciutat dins del festival Serialparc.

L’il·licità Francisco Contreras ha avançat als micròfons d’À Punt Notícies algunes qüestions relacionades amb el seu nou treball 'Flamenco: Mausoleo de celebración, amor y muerte', que veurà la llum el pròxim 18 de novembre, i ha compartit algunes preocupacions en relació amb el món de la música actual i del flamenc, en particular.

Què hi ha darrere de 'Mausoleo de celebración, amor y muerte'?

Crec que el flamenc és una bona plataforma per a parlar de la celebració, de l’amor i de la mort, té aquesta paradoxa en les seues formes més clàssiques. M’abellia molt fer un disc més pròxim al cant i a les guitarres més elementals, relacionat amb el flamenc com una música essencial. S’allunya de la tendència actual, però en aquest moment volia donar-li aquesta mirada.

Què significa per a tu el flamenc? 

El flamenc significa moltes coses, és un bon espai per a tallar-te el vestit a la mida que vulgues, però has de tenir en compte que amb el temps rebentarà les costures. Per a mi és bo experimentar perquè està relacionat amb el canvi, amb la superació de la por i els prejudicis. 'Experimentació' prové de la paraula 'experiència' i això és molt important perquè la nostra vida siga més apassionant i fascinant.

En quin estat creus que es troba el flamenc actualment?

El flamenc ha mort. Ara estem repensant què significa això i com amaguem aquestes cendres.

Hi ha qui et titla d'"assassí del flamenc", com t’afecta això?

La gent que s’obsessiona amb mi perquè pensa que assassine el flamenc no coneixen la meua obra artística, es deixen dur per coses que tenen més a veure amb els prejudicis. Els prejudicis sempre són pors i tota acció que ens ajude a desactivar-los sempre serà important. Per a mi, l’art és això.

Com veus l’avantprojecte de la llei del flamenc andalusa?

La llei del flamenc em sembla una aberració, una decisió feta amb por en contra de la llibertat del flamenc. 'Llei' i 'flamenc' són dues coses que no es duen bé. Qualsevol persona que done suport a aquest tipus d’iniciativa demostra que és algú que necessita posar límits a l’art. M'avergonyeix que tinga el suport de grans figures del flamenc.

També et pot interessar

stats