Les nines de Paola Reina guanyen el Premi Nacional de Foment de la Creativitat del Joguet

Els joguets, fabricats a Onil, promouen valors com la inclusió i la igualtat de gènere

Les nines fabricades per Paola Reina / À Punt NTC

L'empresa de nines Paola Reina, d'Onil (Alcoià), ha guanyat el Premi Nacional de Foment de la Creativitat en el Joguet, un premi que atorgat el Ministeri de Cultura. Les nines premiades promouen valors socials com la inclusió i la igualtat de gènere.

Les nines que dissenya Paola Reina no volen ser princeses, s'estimen més investigar o jugar a futbol: l’empresa d'Onil aposta per joguets que promouen la inclusió i la igualtat de gènere. La seua col·lecció d'amigues professionals i empoderades on trobem científiques, astronautes, infermeres i futbolistes ha sigut premiada pel Ministeri de Cultura. El gerent, Camilo Bernabéu, defensa que, “malgrat que siga una obvietat, encara s'ha de dir ben fort que les dones estan en tots els estaments, en totes les professions encara, que no se’ls ho reconega”.

En aquesta empresa treballen setanta persones que fan les nines d'inici a fi. Les modelen al forn, els fan el cos, els ulls, el cap. Les visten i les pentinen. Un treball artesanal que busca la qualitat i el disseny, tal com explica Bernabéu: “Per a qui té una nina, la seua és única. Tot és manufacturat, no hi ha cap robot ni cap maquinària darrere.” El gerent afirma que “seria impossible que foren iguals. Això aporta molt de valor i estem molt contents”.

Ara exporten a 53 països el 70% de la producció. Com que el seu mercat principal, Rússia, ara està tancat, al setembre provaran d'entrar als Estats Units amb una col·lecció de nines que s'estimen més la pilota a la corona.

També et pot interessar

stats