‘Nightbreakers’ i ‘Vesper’, guanyadores del Festival de Cine Fantàstic Maniàtic

La sisena edició del festival de Manises bat rècords amb més de 800 espectadors

Fotograma de la pel·lícula 'Vesper', millor llargmetratge del Maniatic
Fotograma de la pel·lícula 'Vesper', millor llargmetratge del Maniàtic

El Maniatic, Festival Internacional de Cine Fantàstic de Manises, ha entregat aquest dissabte els premis als curtmetratges i llargmetratges que competien en la sisena edició d'aquest certamen.

El lliurament de premis s'ha celebrat en el centre cultural La Beneficència, posant punt final a una de les edicions amb més èxit de públic fins al moment. Les projeccions del Maniatic ha tingut lloc enguany als Cinemes Babel de València a causa de les reformes que es duen a terme en l'Auditori Germanies de Manises, seu habitual d'aquest festival.

El premi al millor curtmetratge ha sigut per a Nightbreakers, un viatge als foscos laberints del subsol urbà dels realitzadors Gabriel Campoy i Guillem Lafoz, i el premi al millor llargmetratge ha sigut per a la producció belga Vesper, dirigida per Kristina Buozyte i Bruno Samper, que indaga en un futur distòpic després del col·lapse de l'ecosistema de la Terra.

A banda d’aquests premis principals, la millor direcció ha sigut per a l'estatunidenc Eli Powers pel seu curtmetratge Skin & Bone i el de millor guió se l’ha endut el film francés You're dead, Helen.

Quant a les interpretacions, Marie Ruane ha estat guardonada amb el premi a la millor actriu per Don't Go i el de millor actor ha sigut entregat ex aequo a Michael Socha per Edicius i a Laurent Capelluto pel film Essentiel.

El jurat del festival ha premiat la producció belga Transfer amb el premi especial i la irlandesa Don't go where I can’t find you ha rebut la seua menció especial. Per la seua banda, el públic també ha emés el seu veredicte i ha premiat al llargmetratge espanyol La paradoja de Antares, de Luis Tinoco, i al curtmetratge francés King of sea.

També et pot interessar

stats