Naix el Festival Internacional de Cine Ceràmic de Manises

Encara que la primera edició es farà l'any que ve, aquest cap de setmana s'ha pogut gaudir d'una xicoteta mostra de les millors produccions dedicades a l'art de la ceràmica

'Yuri, el ceramista', una de les pel·lícules projectades a la mostra / À Punt NTC

La ciutat de Manises ha presentat aquest cap de setmana el nou Festival Internacional de Cine Ceràmic (Cicema), un certamen que posa el focus en la representació de la ceràmica en el seté art, la majoria de les vegades a través del gènere documental. Aquesta mostra, la primera d'Europa d'aquestes característiques, és un xicotet avanç del que es podrà veure l'any que ve, quan s'estrene oficialment el festival.

Aquest divendres es va fer entrega del premi honorífic a Javier Díez pel seu treball pioner a Espanya amb documentals sobre artistes ceràmics que van impulsar la modernització de la ceràmica al nostre país i la seua integració en les arts plàstiques. Després es va projectar la seua pel·lícula, Arcadio Blasco i la italiana Le voci dei pozzi, de l'artista i cineasta italià Mirco Denicolò.

Dissabte continuen les projeccions. Les peces escollides, que es podran veure a partir de les 19:00 a l'Auditori Germanies, són Querido Antonio, de Javier Ramos; Yuri, el ceramista, de Carlos Laullón; Carmen Sánchez, de Laura Miner i la xinesa Une vie d'argile, de Tan Hongyu. També es mostrarà una selecció dels treballs audiovisuals fets per Ana Illueca dins del marc de la iniciativa ADN Ceràmic.

També et pot interessar

stats