Nacho Duato inicia una recollida de firmes per a reivindicar una companyia de dansa estable

El ballarí valencià no descarta tornar a establir-se a la Comunitat Valenciana en un futur, “en una casa a prop de la mar amb tarongers”

El coreògraf Nacho Duato durant l'entrevista amb À Punt a la Vall d'Uixó / À Punt NTC

Amb 48 anys de trajectòria professional, el coreògraf valencià Nacho Duato és un dels referents a la dansa contemporània i de les arts escèniques arreu el món. Des de fa 10 anys és el director del ballet del Mikhailovski de Sant Petersburg a Madrid.

Amb motiu de la celebració del festival La Vall Dansa, Nacho Duato ha estat a la Vall d’Uixó per a parlar en primera persona de la seua professió, la dansa.

L'exballarí ha iniciat una campanya de recollida de firmes per a reivindicar una companyia de dansa estable a Espanya perquè, segons argumenta, el nostre país és un dels únics que no té una companyia estatal de dansa.

“Som l’únic país d’Europa que no té companyia estable de dansa en cap teatre, ni en el Reina Sofia, ni en el Teatre Reial... a França hi ha 16 companyies estables i a Alemanya 70”, detalla el coreògraf.

Entre els projectes que porta entre mans el coreògraf valencià ara està el de dirigir per la companyia nacional Morgen, que pretén visibilitzar el problema del suïcidi.

El ballarí apunta que amb els seus espectacles, sempre intenta commoure, d'alguna manera, el públic: “Sempre use els meus ballets i la meua creació per a tractar que la gent reaccione i pot servir perquè la gent pense sobre aquest problema”, reconeixia davant de les càmeres d’À Punt.

Nacho Duato, després de passar molts anys fora d'Espanya, vol en un futur tornar a València: “Vull tornar ací, a una casa al costat de la mar amb tarongers”, admetia. 

També et pot interessar

stats