Empar Esteve, la valenciana que canta sota la pluja dels grans escenaris

L’actriu avança amb passes firmes en els teatres nacionals de musicals i tornarà a la seua terra per Nadal, per a interpretar La gàbia de les boges

L’artista valenciana Empar Esteve interpreta la Cyd Charisse en el musical 'Cantant sota la pluja' / À Punt NTC

Els musicals tornen a omplir els patis de butaques i els escenaris després de l’impacte de la pandèmia. I entre aquesta oferta, també hi ha actors valencians, que cada vegada amplien més la seua trajectòria en els grans musicals de la cartellera. Una d’elles és Empar Esteve, que mentre interpreta la Cyd Charisse en Cantant sota la pluja, espera poder delectar el públic de València amb La gàbia de les boges, a partir de Nadal.

No havia nascut quan Cantant sota la pluja va arribar a les pantalles, fa setanta anys, però en xafar el primer escenari va tindre clara la seua vocació artística. "Vaig començar quan tenia uns  cinc anys participant en els miracles de sant Vicent Ferrer de València", recordava davant les càmeres d’À Punt.

"Després vaig començar a formar-me en dansa clàssica i després vaig començar en el teatre musical", afig. Assegura que aquest gènere, el musical, la va enganxar perquè hi podia desenvolupar tres modalitats artístiques, "la interpretació, que m’encanta, la dansa i el cant", matisa.

La carrera en el teatre musical la va portar a Madrid amb el guiatge de Mario Gas, un actor dels més rellevants del panorama nacional de les arts escèniques. Posteriorment, li ha obert les portes la companyia d’Àngel Llàcer, l’actor i director teatral vinculat a l’àmbit televisiu, amb qui ara triomfa a Barcelona amb Cantant sota la pluja.

"M’encanta la forma que té de dirigir des de la naturalitat, des de la broma, des de traure sempre la comèdia, perquè ell sempre diu que qui s'asseu a la butaca ha de riure i s’ho ha de passar bé, i ha d’evadir-se dels problemes i de tot quan s'asseuen a la butaca", exposa Empar Esteve en referència a Llàcer.

Tot i el protagonisme com a Cyd Charisse en Cantant sota la pluja, Empar mostrarà per Nadal a València el seu talent artístic en una altra comèdia musical de Llàcer, La gàbia de les boges.

L’actriu valenciana es mostrava emocionada de poder participar en aquest projecte artístic: "M'abelleix molt participar en La gàbia de les boges, perquè és un espectacle increïble. Cantant sota la pluja és increïble també, però La gàbia de les boges és molt divertit", reconeixia.

També et pot interessar

stats