'Ghost, el musical' arriba al maig al Teatre Olympia de València

À Punt ha parlat amb David Bustamante i Ela Ruiz, protagonistes d’una història que forma part de l’imaginari col·lectiu

David Bustamante i Ela Ruiz presenten el musical de Ghost a València
David Bustamante i Ela Ruiz presenten el musical de 'Ghost' a València / Europa Press

Ghost, el musical, l'espectacle basat en la icònica pel·lícula protagonitzada per Whoopi Goldberg, Patrick Swayze i Demi Moore, arriba al teatre Olympia de València del 14 de maig al 12 de juny. L’obra reprodueix la ficció en què un esperit, enmig d’una història d’amor, intenta posar al descobert el seu assassí. 

Després de dues temporades en la Gran Via madrilenya, el cantant David Bustamante i la ballarina, cantant i actriu Ela Ruiz han presentat l’obra a València, que ja ha rebut el Premi Broadway World Spain 2020 al millor musical.

Bustamante interpretarà el paper principal de Sam, de manera alterna amb el cantant Ricky Merino, i serà l’actriu Cristina Llorente qui donarà vida a Molly. Junts contaran la història d'una parella d'enamorats que veu truncada la seua felicitat quan ell és assassinat per un lladre.

En una entrevista amb À Punt NTC, Bustamante ha assegurat que té especial estima per la pel·lícula, ja que era la història preferida dels seus pares. Sobre el canvi dels escenaris als teatres, ha explicat que va començar “de zero” en l'àmbit interpretatiu, però també en la manera de cantar i de dirigir-se al públic. “Tot i que sempre interprete la mateixa obra, cada nit és diferent. No hi ha més veritat que el directe”, ha manifestat. 

Ela Ruiz interpreta a Oda Mae, el mític personatge al qual va donar vida Whoopi Goldberg. Ruiz ha afirmat que és tot un repte interpretar un paper pel qual Goldberg va rebre un premi Oscar, però ha volgut “donar-li una volta i fer-lo més proper a la ciutadania”. “El personatge et dona la llibertat de recordar quines són les teues arrels, i crec que els espectadors ho agraeixen”, ha dit. 

Un elenc de 17 artistes dirigit Federico Bellone

L'espectacle té un elenc de 17 artistes, entre ells Joan Mas (en el paper del lladre Willy López), Oscar Albert (l'inquiet fantasma que ronda en el metro), Esteban Oliver (el fantasma de l'hospital), Juls Sosa (Clara, germana d'Oda Mae), Nathaly Salim (Louise, germana d'Oda Mae), Patricia Serradell (senyora Santiago), Sergio Escribano, Gerard Mínguez i Francisco Gala (ensemble masculí) i Elena González i María José Arcas (ensemble femení).

Amb la direcció de Federico Bellone, l'espectacle arriba a Espanya en format musical després de l'estrena a Londres i Broadway amb un total de 41 escenes que recreen memorables escenes del film. Sota la direcció musical de Julio Awad, l'espectador se submergirà en el mític pop/rock dels 90, sense oblidar la icònica Unchained Melody. 

També et pot interessar

stats