Músics ucraïnesos i russos establits a València ofereixen un concert per la pau

En el recital, per al qual s’han esgotat les entrades, també participaran intèrprets valencians de l’Orfeó

Un dels concerts de l'Orfeó de València, en una imatge d'arxiu
Un dels concerts de l'Orfeó de València, en una imatge d'arxiu / Europa Press

Intèrprets russos i ucraïnesos que treballen a València oferiran aquesta vesprada un concert amb la intenció que “a través de la música, la pau s'impose al soroll de les armes” de la invasió d’Ucraïna, segons han detallat des de l’Orfeó de València, que també intervindrà en aquest concert, que s’emmarca en els actes del cinquanta aniversari d’aquesta entitat cultural.

La proposta d’aquests músics ha tingut una resposta aclaparadora entre els espectadors, que han tornat a mostrar el seu esperit solidari en esgotar en poques hores les localitats. El concert serà a les huit de la vesprada a l'església de Sant Esteve de la ciutat.

Els músics que han promogut aquest concert, on s’interpretarà el Rèquiem de Mozart integren l’Orquestra de la Comunitat Valenciana i l’Orquestra de València, residents en el Palau de les Arts i en el Palau de la Música respectivament. Per això, la formació que oferirà aquesta vesprada el concert s’ha denominat Músics per la Pau.

La recaptació del concert es destinarà íntegrament a l'ONG Damark, que treballa pel poble ucraïnés des que les tropes de Putin van envair el seu territori. A pesar que les entrades estan esgotades, qui ho desitge pot col·laborar amb aquesta entitat a Ucraïna a través de donatius en la fila 0 (ES85 2100 3852 6802 0012 4217).

A més, i per "l’enorme interés” per a assistir a aquest esdeveniment solidari, l’Orfeó de València retransmetrà per YouTube el concert.

D’altra banda, l’Orfeó València ultima els actes centrals del seu 50 aniversari, entre els quals destaquen l’elaboració d'un audiovisual que narrarà la història del cor a través dels testimonis dels protagonistes, una exposició commemorativa o un concert que rememorarà el primer que va celebrar l’aleshores anomenat Orfeó Navarrés.

També et pot interessar

stats