Música de banda per a difondre com sona la Comunitat Valenciana

La Federació de Societats Musicals i Turisme han posat en marxa aquest projecte 

La música de banda és una de les característiques que als valencians i valencianes més ens defineix com a poble / À Punt NTC

La música de banda és una de les característiques que als valencians i valencianes més ens defineix com a poble. Ara la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana i Turisme Comunitat Valenciana han creat un projecte discogràfic per a difondre arreu del món com sona la nostra terra. 

Paquito el Chocolatero i el pasdoble Valencia són dos dels exemples de les peces que s’han seleccionat per a aquest CD en què s’ha volgut plasmar part del món sonor que descriu cadascuna de les nostres festes més emblemàtiques. 

Rotllo i canya o Amparito Roca s'afigen al repertori de 12 cançons interpretades per la Jove Banda Simfònica de la Federació, que pretén difondre arreu del món el patrimoni musical valencià.

La presidenta de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana, Daniela González, explica que el disc “és un recorregut sonor per tota la nostra terra”, per tal d’exportar-la en l'àmbit nacional i internacional. 

La selecció, assenyala, està formada per aquelles cançons que en qualsevol festa de poble, en les Falles, Magdalena o Moros i Cristians, sempre sonen. Per la seua banda, el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha indicat que la música de banda és un fenomen sociocultural molt identitari del territori valencià i “un gran recurs que hem de transformar en producte”. 

El que s’ha presentat aquest dilluns és el primer disc d'una col·lecció, de moment de tres volums, que pretén mostrar com sona la nostra terra.

També et pot interessar

stats