El Museu d'Art Contemporani d'Alacant mostra l’obra d’Arcadi Blasco als deu anys de la seua mort

L'exposició ret homenatge a l’artista de Mutxamel, que va trobar en la ceràmica el material idoni per a l'expressió plàstica

Imatge de l'exposició d'Arcadi Blasco / À Punt NTC

El Museu d'Art Contemporani d'Alacant (MACA) ret homenatge a l'artista alacantí Arcadi Blasco, en els deu anys de la seua mort. Durant cinc anys exhibiran la peça Obra-Objecte, del 1969, propietat particular. Arcadi Blasco és un dels referents de l'art contemporani, que va trobar en la ceràmica el material idoni per a l'expressió plàstica. 

A la primera sala del Museu d'Art Contemporani d'Alacant es troba Obra-Objecte, del 1969. Feta de ceràmica, mostra els recursos personals d'Arcadi Blasco: fileres de boles d'argila, radiacions com si foren peces d'orfebreria, rugositat i relleu de la matèria. Propietat de Josep Piqueres, l'ha cedit perquè puga ser contemplat els pròxims cinc anys. 

Els "objectes idea" d'Arcadi Blasco de finals del setanta es van exposar en la Biennal de Venècia i van ser antesala de les seues "propostes ornamentals per al diàleg" i "propostes per a torturar", sèries fonamentals de la seua producció artística.

Ja han passat deu anys des de la desaparició d'Arcadi Blasco. Es va formar com a pintor, i en el anys cinquanta va viatjar a Itàlia, on va descobrir la ceràmica com una matèria de gran expressió artística. En plena maduresa artística, va tornar a Mutxamel, el seu poble natal, i va fer un esforç per a activar la cultura alacantina.

També et pot interessar

stats