Més de 75.000 persones han visitat ja l'exposició dels Guerrers de Xi'an al MARQ d'Alacant

El centre expositiu ha assolit un rècord d'afluència en els primers tres mesos de la mostra

Exposició "Guerrers de Xi'an" al MARQ d'Alacant
Exposició 'Guerrers de Xi'an' al MARQ d'Alacant / Europa Press
30 de juny 2023 - 12:07

Més de 75.000 persones han visitat l'exposició internacional d'Els Guerrers de Xi'an en el Museu Arqueològic d'Alacant (MARQ) quan es compleixen els tres primers mesos, un rècord en la història d'aquest centre expositiu.

Segons la Diputació d'Alacant, de la qual depén el MARQ, el gran acolliment del públic procedent de tots els racons del món ha portat el museu a reforçar els horaris de visites guiades que continuaran, a més, oferint-ne en castellà, valencià, anglés i francés.

L'afluència de visitants s'ha vist incrementada també amb l'ampliació de l'horari d'estiu, des de les 10:00 fins a les 22:00 hores ininterrompudament de dimarts a dissabte, i els diumenges i festius de 10:00 a 14:00.

D'altra banda, l'activitat cultural s'ha complementat amb una nova edició de l'escola d'estiu, que acollirà durant els mesos de juliol i agost xiquets i xiquetes d'edats compreses entre sis i dotze anys.

Es tracta d'una divertida oferta de tallers i activitats per a donar a conéixer la història i l'arqueologia als més xicotets, i enguany posa l'accent principalment en el context cronològic de les dinasties Qin i Han perquè puguen comparar i situar en el temps el naixement i desenvolupament de cultures tan distants a la nostra en Orient i Occident.

L'exposició dels Guerrers de Xi'an romandrà a Alacant fins al 28 de gener del 2024 i compta amb una destacada selecció de deu escultures originals de terracota, nou guerrers i un cavall, la qual cosa suposa el número màxim d'aquestes peces que autoritza en l'actualitat en les seues eixides a l'estranger l'administració nacional del patrimoni cultural de xinesa (NCHA) amb seu a Pequín.

Al costat d'elles, hi ha altres 120 peces o conjunts d'aquestes originals, algunes de les quals mai han sigut exposades fora de la Xina, i cinc rèpliques, entre les quals destaquen dos carros, que es distribueixen en les tres sales temporals del MARQ.

També et pot interessar

stats