El MARQ amplia fins a la nit les visites guiades als Guerrers de Xi'an durant l'estiu

El museu ha signat un acord amb Renfe per promocionar el tren que permet aconseguir entrades gratuïtes

Imatge d'arxiu de l'exposició dels guerrers de Xi'an
Imatge d'arxiu de l'exposició dels guerrers de Xi'an / Joaquín P. Reina (Europa Press)
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
16 de juny 2023 - 07:17 Actualitzat: 21 de juny 2023 - 11:18

A partir d’aquest divendres, el Museu Arqueològic d'Alacant implanta el nou horari d'estiu, prolongant l'obertura de l'espai museístic fins a les 22:00 hores. També s'amplia l'horari de les visites guiades a l'exposició Els Guerrers de Xi'an: i l’últim passe serà a les 21:00 hores.

L’horari d’estiu es mantindrà fins al 15 de setembre, coincidint amb les vacances estivals i amb la temporada alta de turisme en la Costa Blanca, segons ha indicat la Diputació d'Alacant en un comunicat.

El nou horari serà de 10:00 a 22:00 hores de dimarts a dissabte i de 10:00 a 14:00 hores els diumenges, i s'aplicarà exclusivament en el museu. L’horari dels jaciments arqueològics i monuments serà de 9:00 a 13:00 i de 18:00 a 21:00 hores, per a "evitar les hores de major exposició solar a l'aire lliure".

Pel que fa a la cova de l'Or, a Beniarrés (Comtat), organitzarà el pròxim 2 de juliol la seua última visita i tancarà durant la resta de l'estiu per a evitar els mesos de més calor.

El diputat de Cultura, Juan de Dios Navarro, ha ressaltat que les propostes estivals estan enfocades a reforçar els continguts culturals del MARQ per ser un atractiu addicional per als visitants, “ja que ens afigen un plus per a consolidar la diferenciació necessària com a destinació turística de primer nivell".

Activitats per a la xicalla

La Fundació CV MARQ ha organitzat un programa d'activitats d'estiu per als xiquets i xiquetes, que inclou la 19a edició d’"Estiueja en el MARQ", una escola per al públic infantil que començarà el dilluns 3 de juliol i es prolongarà durant huit setmanes, amb activitats com són tallers o visites comentades.

Les activitats estan dirigides a menors de 6 a 14 anys, i podrà acollir fins a 45 xiquets i xiquetes per setmana, en horari de 9:00 a 14:00 hores, amb una tarifa general de 45 euros per setmana i participant. Per a la participació en aquestes activitats és necessària la inscripció prèvia a través de la web del MARQ o dels telèfons que figuren en la web.

Accord amb Renfe

D'altra banda, la Fundació CV MARQ i Renfe han subscrit un conveni de col·laboració per promoure l'ús del tren per a visitar el museu com a destinació turística, i fomentar la utilització dels trens AVE i de Llarga Distància a l'hora de desplaçar-se per a visitar l'espai museístic, segons ha informat Renfe en un comunicat.

Amb l’acord, la Fundació MARQ es compromet a promocionar els serveis de Renfe com a mitjà de transport i a informar de les promocions les condicions comercials oferides per Renfe. Així mateix, els clients de Renfe podran obtindre entrades gratuïtes al Museu i a l'Exposició Internacional Temporal, prèvia presentació del bitllet individual i nominatiu d'AVE, Avlo, Alvia, Euromed o Intercity a les taquilles del MARQ, juntament amb la targeta de fidelització Més Renfe.

També et pot interessar

stats