El Museu de Belles Arts de València obri al públic els seus magatzems

Les persones visitants podran conéixer el procés de manteniment i conservació de diverses obres culturals

El Museu de Belles Arts de València obri les portes del seu magatzem / À Punt NTC

El Museu de Belles Arts de València obrirà el pròxim cap de setmana a un espai normalment desconegut per a les visites: el magatzem, on es guarden les obres no exposades. Aquesta iniciativa es du a terme amb motiu de la celebració, aquest dimecres, 18 de maig, del Dia Internacional dels Museus.

De fet, segons ha explicat Pablo González Tornel, el director, el Museu de Belles Arts disposa de deu espais d'emmagatzematge, on es mantenen vora 30.000 peces artístiques, des de grans formats fins a quadres de moltes mides, casdascuna feta amb diverses tècniques de conservació. "Controlem la temperatura, la humitat, l'extinció d'incendis, i cuidem molt la seguretat", ha afirmat González.

Una tasca fonamental, ja que en aquestes sales subterrànies no es guarden les peces per a sempre. En qualsevol moment podrien mostrar-les al públic, com per exemple durant exposicions temporals.

Les visites es podran fer dissabte de les 18:00 a les 22:30 hores. I diumenge, en una visita única, a les 12:30 hores, amb un aforament limitat de vint persones per grup i sempre amb cita prèvia.

També et pot interessar

stats