El Museu de Belles Arts de València acollirà 30 peces d'artistes contemporanis de l'IVAM
Les peces s'exhibiran a la sala d'exposicions permanent a patir del 4 d'octubre i fins al 13 de gener de 2019.
Un total de trenta-quatre obres d'art modern i contemporani de l'IVAM compartiran espai amb obres del segle XIV al segle XX de la col·lecció permanent del Museu de Belles Arts.
Es tracta d'una proposta "arriscada, que no deixarà ningú indiferent", ha assenyalat José Miguel García Cortés, director de l'IVAM. D'aquesta manera, totes dues institucions pretenen constatar els paral·lelismes que hi ha entre l'art dels segles XX i XXI, i els mestres de la pintura barroca i antiga.
La mostra "Teníem tot al nostre favor" és el resultat d'un llarg procés de selecció i veurà la llum el 4 d'octubre. Un treball de col·laboracó l'objectiu del qual és generar un diàleg entre els diferents moviments artístics: "Es difícil entendre l'art contemporani sense el clàssic", ha afegit García Cortés.
Un exemple d'aquest diàleg és el que establirà l'obra "Nails", de James Rosenquist, de l'IVAM amb el quadre "Sant Francesc d'Assís abraçant el Crucificat", del mestre del barroc valencià Francesc Ribalta. A més, s'hi podran veure obres de Pablo Picasso, André Derain, Markus Lupertz o James Rosenquist.
Per altra banda, noms de grans artistes, com Antonio Muñoz Degrain, Salvador Abril, Joan de Joanes, el Bosch o Francesc Ribalta, formaran part d'aquesta mostra que es planteja de manera didàctica al visitant i analitza com, lluny del que es pensa, els moviments atístics no pertanyen a èpoques estanques, sinó que l'art està subjecte a una evolució constant.
La maqueta del projecte a gran escala, "Bottle of Notes", 1989-1990, de Claes Oldenburg & Coosje van Bruggen, s'ubicarà al vestíbul del Museu de Belles Arts. Una cita dels diaris de viatges del capità Cook forjada en alumini dona forma a la botella. Amb aquesta botella comença el diàleg. De fet, moltes de les peces recorden retaules o díptics, que representen alguns dels formats clàssics.
L'exposició es podrà visitar fins al 13 de gener de 2019 al Museu de Belles Arts de València.