Com i a què jugaven els ibers?

El Museu Arqueològic i d’Història d’Elx proposa una original retrospectiva sobre el significat del joc per al poble iber, amb peces de cinc museus arqueològics diferents

Exposició d'art iber a Elx

El Museu Arqueològic i d’Història d’Elx proposa "El guerrer iber i el joc", una retrospectiva de la vessant lúdica de la població ibera del sud-est peninsular que ens convida a fer un viatge al passat, concretament a finals del segle VI abans de Crist, i fa un repàs dels inicis i els orígens del joc a través de la iconografia funerària.

El director del Museu Arqueològic i d’Història d’Elx, Miguel Pérez, ha explicat a À Punt que el joc, a més de ser una forma d’entreteniment, tenia per a la civilització ibera un caràcter també ideològic, social i ritual dins del món funerari.

El joc és intrínsec a l'ésser humà, però a més té orígens mitològics, i és un marcador de les diferències socials i un marcador d’estatus, indica Pérez. “Es jugava entre iguals i amb la gent que coneix les normes del joc”, postil·la. 

Així, aquesta original exposició ens mostra com el joc, més que un passatemps, era una forma de desenvolupar l’intel·lecte i l’estratègia.

La mostra, que reuneix peces de cinc museus arqueològics diferents, es podrà visitar al Museu Arqueològic i d’Història d’Elx fins al 30 de setembre.

També et pot interessar

stats