Dos murals del valencià Escif al Guggenheim de Nova York denuncien la matança de xiquets a Gaza

Huit artistes han participat en aquest acte de protesta a la icònica escala de caragol del museu

El valencià Escif i altres artistes denuncien la matança de civils a Gaza amb dos murals al Guggenheim de Nova York
El valencià Escif i altres artistes denuncien la matança de civils a Gaza amb dos murals al Guggenheim de Nova York / Escif
13 de novembre 2023 - 14:16

Huit artistes van desplegar dos grans murals en la icònica escala de caragol del museu Guggenheim de Nova York en senyal de protesta per la matança de civils perpetrada per l’exèrcit israelià a Gaza. Les dues pintures, que representen un pare i una mare palestins que ploren la mort dels seus xiquets assassinats, són pintures que l’artista valencià Escif va elaborar a partir de les fotografies de Belal Khaled i Mahmoud Bassam. 

Les dues obres del multidisciplinari artista urbà incloïen damunt de la dramàtica escena una icona que representa un altaveu desconnectat. Una metàfora amb què Escif ha volgut fer referència als darrers informes que apunten la censura als gestos de solidaritat amb Palestina.

Pintures de l'artista valencià Escif en protesta per la matança de xiquets a Gaza
Pintures de l'artista valencià Escif en protesta per la matança de xiquets a Gaza / Escif

L’acció, que va tindre lloc dissabte a la vesprada, va motivar que el museu novaiorqués tancara les portes de manera temporal. 

L'acció de protesta s'ha complementat en xarxes socials amb un comunicat en què el valencià desenvolupa l'objectiu de la intervenció: "Instem a deslegitimar als governs que donen suport al genocidi dels palestins directament, mitjançant suport financer i militar, i indirectament, mitjançant la inacció deliberada o la negativa activa a impedir la matança de persones innocents", diu el text recollit en l'Instagram de l'artista.

En aquest mateix comunicat, Escif també fa menció a la persecució a la premsa que cobreix el conflicte des de Gaza: "Els periodistes són atacats deliberadament i molts d'ells han perdut la vida. La nostra única finestra a la veritat és a través dels ulls d'uns pocs joves periodistes palestins sobre el terreny. El seu testimoni ha resultat crucial perquè el món puga a penes albirar la devastació i les atrocitats que es desenvolupen contínuament", afig el text.

També et pot interessar

stats