La Muralla Roja, una protagonista més en l’últim videoclip d’Aitana

La cantant ha escollit Calp com a escenari de la primera cançó que llança en solitari després d’'Alpha'

La Muralla Roja, escenari del videoclip
La Muralla Roja, escenari del videoclip / Aitana

Aitana ha llançat este divendres a la matinada el videoclip de "4TO 23", la primera cançó en solitari que publica després de l’àlbum Alpha. Un vídeo en què els exteriors tenen també un paper protagonista, i és que la cantant catalana ha escollit la Muralla Roja de Calp com a escenari clau de la trama. 

La costa de la Marina Alta —amb el penyal d’Ifac de fons—, els carrers de Calp i l’edifici més internacional de l’arquitecte Ricard Bofill formen part d’un joc en què Aitana i el coprotagonista viatgen junts pels racons màgics i les escales infinites d’esta Muralla Roja reconvertida en un curiós hotel. 

La jove cantant torna amb el seu primer senzill en solitari des del llançament d’Alpha, caracteritzat pels sons electrònics. Ara, trenca amb eixe estil, amb uns sons més frescos i pròxims al pop. Tot i això, manté els sintetitzadors i una música més huitantera. “Aitana ens mostra el seu costat més romàntic i pur i ens ensenya que es pot parlar de sensualitat i nits d'amor des d'una perspectiva vulnerable i plena de credibilitat”, assegura en un comunicat.

El penyal d'Ifac, de fons en el videoclip
El penyal d'Ifac, de fons en el videoclip / Aitana

La Muralla Roja és l'edifici d'Espanya més reproduït en Instagram i un dels més fotografiats del món. El 2023 va complir cinquanta anys, i un any abans es va celebrar l'homenatge a Ricard Bofill, l'arquitecte, que va morir a principis del 2022.

Esta fita arquitectònica, amb unes escales impossibles que creen una mena de laberint a l'interior, ha sigut escenari de diverses pel·lícules. En Nieva en Benidorm, cinta d’Isabel Coixet, jugava un paper clau en les escenes. També el 2022 va guanyar protagonisme gràcies a la sèrie sud-coreana El juego del calamar, ja que els seus murs podrien haver inspirat les més que reconegudes escalinates rosa per on pugen i baixen els participants del joc. 

Els protagonistes recorren els carrers de Calp
Els protagonistes recorren els carrers de Calp / Aitana

També et pot interessar

stats