El mural del parc de María Marzo de Burjassot opta a ser el millor del món del 2021

El grafit, obra dels artistes locals Nacho Mawe i Xemayo, és un dels més grans de la Comunitat Valenciana

Mural de la plaça María Marzo
Mural de la plaça de María Marzo / @mawearte

L'obra dels artistes locals Nacho Mawe i Xemayo, que es troba al nou parc de María Marzo de Burjassot, ha sigut nominat a millor mural del món de l'any 2021 per Street Art Cities, la major comunitat d'art urbà del món, juntament amb altres 17 grafits pintats en diferents punts d'Espanya.

Tot i que els vencedors de cada mes es decideixen per votació popular, és la plataforma Street Art Cities la que selecciona els cent millors de l'any, entre els quals està el de Burjassot.

El mural, que ja va formar part del top ten del mes de desembre passat en la plataforma, és considerat un autèntic homenatge a Burjassot i a la dona que dona nom al nou espai d'oci municipal. La figura de María Marzo Valdés ha resultat essencial per al poble, ja que es va encarregar de cuidar els xiquets de les dones de València que treballaven a la fàbrica de la seda.  

El de Burjassot és un dels murals més grans de la Comunitat Valenciana, amb 500 metres quadrats. Per a crear aquesta obra amb vista a l'horta s'han necessitat 350 pots d'esprai i 100 litres de pintura plàstica.

També et pot interessar

stats