Burjassot crea un mural de 500 metres quadrats, un dels més grans de la Comunitat Valenciana

 Els artistes urbans Nacho Mawe i Xemayo han fet servir 350 pots d'esprai i 100 litres de pintura plàstica

Els artistes urbans Nacho Mawe i Xemayo han fet servir 350 pots d'esprai i 100 litres de pintura plàstica / À Punt NTC

Els artistes urbans valencians Nacho Mawe i Xemayo han començat a treballar aquesta setmana en un dels murals més grans de la Comunitat Valenciana: una pintura monumental de 500 metres quadrats al nucli antic de Burjassot, al costat de l'emblemàtica plaça del Pouet. 

Per a crear aquest mural amb vistes a l'horta s'han necessitat 350 pots d'esprai i 100 litres de pintura plàstica. Entre els motius que formen part del mural, hi ha referències al poble, a la gent jove i a l'Ajuntament, però la principal protagonista és Maria Marzo Valdés, que també donarà nom al nou parc que s'obri als peus del mural. La seua figura ha resultat essencial per al poble, ja que Valdés es va encarregar de cuidar els xiquets de les dones de València que treballaven en la fàbrica de la seda.  

Per als pintors, aquesta ha sigut una gran oportunitat, ja que tot i que són artistes internacionals, “amb aquest projecte fa 15 dies que treballem a casa nostra, al poble on hem viscut i ens han criat” han explicat.  De fet, alguns seguidors de l'art urbà els han reconegut i entre pinzellada i pinzellada els han demanat un autògraf. El veïnat ja ha pogut apreciar el seu nou treball, que s'inaugurarà a finals de 2021.

També et pot interessar

stats