El mural inèdit de Renau s’instal·la a l’auditori de Castelló de la Plana després de la polèmica per la ubicació

L’obra, de 34 metres, estarà al vestíbul fins al juny, encara que l’artista que l’ha acabat lamenta que València, ciutat natal del cartellista, no puga veure’l exposat

Diversos operaris instal·len el mural de Renau, que ha sigut traslladat per peces, a l'auditori castellonenc
Diversos operaris instal·len el mural de Renau, que s'ha traslladat per peces, a l'auditori castellonenc / À Punt NTC

El mural de 34 metres que va dissenyar Josep Renau i que no va acabar en vida i per això l’ha rematat Javier Parra, comença a instal·lar-se a l'Auditori i Palau de Congressos de Castelló, una de les tres ubicacions proposades per la Generalitat. El mural, de vora set metres d’alt, podrà visitar-se fins al juny en aquest espai, després d’un estira-i-arronsa entre l’artista que l’ha finalitzat i la Conselleria de Cultura, en què fins i tot hi van haver ultimàtums en què advertien que si la Generalitat no es pronunciava, el mural se n'anava fora de la Comunitat Valenciana.

Aquesta obra, un encàrrec de l’Alemanya Oriental, ha estat buscant un mur on quedar penjat durant any i mig. Javier Parra, fins i tot va advertir a Cultura que, si no triava un emplaçament perquè aquesta obra poguera quedar a disposició del públic, Parra se l’emportaria fora del nostre territori, ja que unes altres institucions havien manifestat interés per aquesta peça inèdita de Renau.

Em dol el silenci de l’Ajuntament de València o del Consorci de Museus Javier Parra - Artista que ha finalitzat l'obra

Finalment, ara està instal·lant-se aquest mural, que té una paleta de més d’una vintena de colors, al vestíbul de l'Auditori de Castelló, encara que a Javier Parra li hauria agradat que aquesta obra de grans dimensions s’instal·lara a València, la ciutat natal de Renau.

"No m’imaginava que costaria tant exposar-lo", admetia Parra, mentre desembolicava i organitzava les peces del mural inèdit de Renau que ja estan a Castelló de la Plana. "Em dol el silenci de l’Ajuntament o del Consorci de Museus", retreia l’artista, qui recorda que aquest mural va ser un dels més apreciats per Renau.

L’artista valencià confia que l’obra, que va ser rebutjada finalment per l’Alemanya Oriental, malgrat que l'havia encomanada expressament, no tanca la porta al fet que finalment aquesta peça puga exposar-se a València. De fet, no descarta que aquest mural es mostre a l’edifici Octubre de la capital del Túria després de l'estiu. 

També et pot interessar

stats