Sorrentino rep la Palmera d'Honor de la Mostra de València per la seua trajectòria

El festival s’ha inaugurat aquest dijous amb la reproducció del fals documental Marina Unplugged

Paolo Sorrentino parla als micròfons d''À Punt Notícies' / À Punt NTC

Comença la 38 edició de la Mostra de València Cinema del Mediterrani amb Paolo Sorrentino com a Palmera d'Honor. Aquest dijous a la nit ha rebut el prestigiós guardó en un acte al Palau de la Música de València, que el reconeix com un dels directors més importants de l'audiovisual contemporani, hereu de la millor tradició del cine italià. “Estic molt emocionat, molt feliç”, ha assegurat el director als micròfons d’À Punt Notícies

Aquest reconeixement l’ha rebut de mans de l’actor Javier Cámara, intèrpret en la sèrie de l’italià The Young Pope. “És un artista. Té alguna cosa personal i intransferible que parla des d’un lloc molt íntim, però que s’universalitza. Així, es pot entendre tant ací com al Japó”, ha valorat Cámara sobre Sorrentino. 

Des de hui i fins al 29 d'octubre es projectaran més d'un centenar de pel·lícules. El tir d’eixida l’ha donat la reproducció de Marina Unplugged, un fals documental rodat al Teatre El Musical de València i que aborda els discursos populistes de l’extrema dreta. “Parla d’una líder que ha decidit canviar els mítings per un monòleg teatral per a exposar el seu programa i discurs polític”, explica la protagonista, Claudia Faci. 

Aquest festival de cine, tal com afirma el seu director artístic, Eduardo Guillot, busca continuar creixent en un context en què la situació per a les mostres internacionals és cada vegada més complicada. “Seguir fent la Mostra de València és un èxit per se”, afegeix. 

També et pot interessar

stats