Mortensen presenta a València el seu nou 'western', on la dona té un protagonisme atípic

L’actor desvela els detalls d''Hasta el fin del mundo', que s'estrenarà el 10 de maig, i que presenta una dona que intenta obrir-se camí en un context dominat pels homes

Viggo Mortensen presenta a València la seua segona pel·lícula, 'Hasta el fin del mundo' / À Punt NTC

Hasta el fin del mundo és el títol de l'última pel·lícula escrita, dirigida i protagonitzada per l'actor Viggo Mortensen que, a més, s’atreveix amb la banda sonora. Un atípic western construït a partir d’imatges vinculades a sa mare i en què la mirada femenina és la protagonista i que estos dies presenta a València.

En segon pla i despullat de l'aura que sembla envoltar una estrella de Hollywood, Viggo Mortensen ha tornat a fer honor a la seua fama d'actor discret en la presentació a València de la seua segona pel·lícula com a director.

La producció presenta la història d’una dona valenta, independent, que intenta obrir-se fronteres en un context històric dominat pels homes.

En les pel·lícules l’home se’n va a la guerra i la dona es queda en un segon pla, però jo no volia fer això. Volia explorar què els passa a les dones Viggo Mortensen - Actor i director d''Hasta el fin del mundo'

“En les pel·lícules d’acció o el western és normal que l’home se’n vaja a la guerra i ella es quede en un segon pla, però jo no volia fer això. Jo volia explorar què fan les dones, què els passa”, exposava Mortensen en declaracions a À Punt. En este sentit, concretava que “hi ha una dona al centre de la història” d’Hasta el fin del mundo.

Per això, en la segona producció que dirigeix es basa en els codis del western clàssic, que de menut veia en les pantalles i que retrataven el món en blanc i negre.

Una fotografia elegant i aparentment senzilla, però amb una estructura més pròpia d'una novel·la, com ell mateix reconeixia. La pel·lícula arribarà a les pantalles espanyoles a partir del 10 de maig. 

També et pot interessar

stats