Morella presenta el còmic del Sexenni

El còmic del Sexenni explica d'una manera gràfica la tradició d'aquesta festa morellana.

Els autors del còmic juntament amb l'alcalde de Morella i el president de la Generalitat presenten el còmic del Sexenni
Els autors del còmic juntament amb l'alcalde de Morella i el president de la Generalitat presenten el còmic del Sexenni

Morella ha donat a conéixer el còmic que il·lustrarà d'una manera gràfica la tradició i la singularitat de les festes del Sexenni de Morella. El morellà Julià Pastor i Jesús Huguet són els autors d'aquesta publicació de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua. 

El còmic explica d'una forma gràfica i resumida diversos elements, tradicions i història d’aquesta festa tan especial per a morellanes i morellans que compleix 340 anys. Així, el còmic reflecteix l’organització del Sexenni en gremis, el muntatge dels carrers i les diferents danses i quadres bíblics que s’hi representen. 

La presentació del còmic ha comptat amb la presència del president de la Generalitat, Ximo Puig, el president de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, Ramon Ferrer, l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, i els autors del llibre, Julià Pastor i Jesús Huguet. 

L'alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha destacat “la importància d'aquest tipus de publicacions que apropen les nostres tradicions, les festes i la nostra llengua als més joves i que, a més, serveixen per a promoure-les i donar-les a conéixer”. L’edil ha aprofitat per a “agrair a l’Acadèmia Valenciana de la Llengua i als autors del còmic, fer possible la publicació que reflecteix la festa més important de Morella”.

S’ha de recordar que enguany és l’any del 54 Sexenni que tindrà lloc entre el 18 i el 27 d’agost. A més, la festa està declarada d’Interés Turístic Nacional i Bé d’Interés Cultural Immaterial, en la qual danses úniques al món, quadres bíblics i tapissos omplin de color els principals carrers de la ciutat durant 10 dies. 

També et pot interessar

stats