Morella mostra el seu patrimoni gòtic en una exposició a la basílica arxiprestal

Pintura, escultura i arquitectura es combinen per a mostrar al públic un dels períodes d'or de l'art de la capital dels Ports.

VÍDEO | Morella mostra el seu patrimoni gòtic en una exposició a la basílica arxiprestal

Fins al 19 de desembre es donarà a conéixer l’impressionant patrimoni gòtic de la localitat, que des de hui es pot visitar en aquest marc incomparable: la basílica arxiprestal de Morella. Peces del gòtic valencià que ara decoren les parets del temple morellà. Imatges sacres de gran bellesa, com la cerimònia del papa Luna o la taula de Sant Pere.

L'alcalde de la ciutat, Rhamsés Ripollés, i el president de la Generalitat, també morellà, Ximo Puig, han estat hui en la inauguració. Imatges entre voltes que durant tot aquest mes vestiran la basílica coincidint amb les festes del Sexenni.

El 1265 va començar la construcció de la basílica arxiprestal de Santa Maria la Major, que és l’emblema de l’estil gòtic a la ciutat. L'arxiprestal és una de les joies de la ciutat i l’emblema del gòtic a Morella, un estil que també pot apreciar-se en construccions tan importants com l’ajuntament i l’aqüeducte. 

També et pot interessar

stats