Morella arriba al milió de visites al castell

Més de 100.000 persones pugen anualment fins al més alt de la capital dels Ports per a visitar la fortificació medieval.

El castell ha passat per diferents fases per a la seua restauració
El castell ha passat per diferents fases per a la seua restauració

El castell de Morella i les muralles han arribat al milió de visites des que aquesta fortificació la gestiona l’ajuntament. La capital dels Ports vol celebrar aquest fet amb diferents activitats dins del castell i destinades a tota classe de públic. A més, l’ajuntament ha preparat material especial per a la celebració d’aquesta fita com plànols infantils amb jocs per a les xiquetes i xiquets. Aquestes activitats comencen amb visites guiades i gratuïtes el dissabte 13 i el diumenge 14 de juliol.

Precisament, l’ajuntament morellà i el Ministeri de Cultura han acordat un nou conveni de col·laboració del Castell i les muralles. És un acord que implica la millora en la gestió del monument, ja que les noves condicions faciliten la inversió d’altres institucions i les ajudes de diferents administracions. Un conveni que tindrà una vigència de cinquanta anys amb la condició de revisar-lo periòdicament cada deu anys. L'alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha expressat la importància del conveni i ha subratllat que “d'aquesta manera es podrà invertir en el castell i les muralles i hi ha ja alguns projectes de millora i rehabilitació dels edificis de la plaça d’Armes”.

100.000 visites anuals

 A més, l’alcalde ha destacat que “la visita que fa un milió al castell de Morella és una fita molt important que suposa que quasi 100.000 persones ens visiten cada any”. L'alcalde ha explicat que “aquest és un motiu de celebració i, per tant, hem preparat algunes activitats al castell per a participar amb tota la família i potenciar encara més el nostre principal monument”. 

Morella és una de les ciutats medievals millor conservades de la Comunitat Valenciana. Entre els projectes de recuperació i restauració del patrimoni arquitectònic de la ciutat destaca la Torre del Racó, la Torre Redona o la Porta dels Apòstols.

També et pot interessar

stats