Mor la protagonista d'El Virgo de Visanteta'

L’actriu italiana Maria Rosaria Omaggio, que va participar en tres produccions del cineasta valencià Vicente Escrivà, ha mort als 67 anys

L'actriu Maria Rosaria Omaggio en una de les escenes de la pel·lícula 'El Virgo de Visanteta', inspirada en el sainet de Bernat i Baldoví / Arxiu RTVV
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
01 de juliol 2024 - 14:38 Actualitzat: 01 de juliol 2024 - 16:47

El món del cinema diu adeu a la italiana Maria Rosaria Omaggio. Pel seu nom de pila potser no els sonarà a molts, però de segur que si miren cap enrere, a finals dels setanta, en plena època del destape, recordaran la icònica pel·lícula El Virgo de Visanteta, que va firmar el cineasta valencià Vicente Escrivà inspirat en el sainet eròtic del valencià Bernat i Baldoví, i que tenia precisament Omaggio com a protagonista.

L’actriu es va convertir en un rostre popular per als valencians a partir d’esta producció, però aleshores ja era coneguda en la televisió italiana. Va treballar també amb reconeguts directors, com ara Woody Allen, i amb el valencià Vicente Escrivà, amb qui, a més d'El Virgo de Visanteta, va protagonitzar altres dos pel·lícules.

L’actriu ha mort este dilluns a Roma i deixa una gran empremta en el cinema valencià de la Transició. Una de les produccions que més la va popularitzar entre el públic valencià va ser El Virgo de Visanteta. Localitzat a Favara, l’estrena d’este film, el 1979, va ser tan popular que va estar més d'un any en cartellera i, a més, va tindre una seqüela. Totes dos al costat de Pepe Sancho i sense eixir del guió que marcava el cinema del destape. En el moment, es van considerar pel·lícules arriscades pel seu erotisme manifest.

Este primer de juliol ens deixa, als 67 anys, esta polifacètica actriu, que va ser també model, escriptora i ambaixadora de bona voluntat per a la infància de les Nacions Unides.  

També et pot interessar

stats