Mor l'arquitecte i urbanista Ricardo Bofill als 82 anys

Ha sigut responsable d'obres en espais emblemàtics de la Comunitat Valenciana, com el Jardí del Túria o la Muralla Roja de Calp

Ricardo Bofill, aquest dimecres
Ricardo Bofill, en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

L'arquitecte català Ricardo Bofill ha mort aquest divendres a l'edat de 82 anys, segons ha avançat La Vanguardia, que cita fonts de la família. 

L'empremta de Bofill i el seu estudi és visible en alguns espais emblemàtics de la Comunitat Valenciana. Seu és el disseny d'una part del Jardí del Túria o la Muralla Roja, un dels edificis més emblemàtics de Calp.

Nascut a Barcelona el 1939, es va formar a l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de la ciutat fins que el van expulsar el 1957 per la seua militància política. Amb posterioritat, va completar els estudis a Suïssa i el 1963 va fundar el seu cèlebre Taller d'Arquitectura, on a més d'arquitectes i enginyers també va incloure filòsofs, sociòlegs i altres intel·lectuals amb què ha signat els seus grans projectes arreu del món. 

Calp celebrarà l’Any Bofill el 2023

Per desgràcia, Bofill ha mort sense poder assistir als actes que ha organitzat l’Ajuntament de Calp per a commemorar el 50 aniversari de la Muralla Roja, un dels seus edificis més famosos internacionalment.

El consistori havia declarat el 2023 l’any Bofill per a celebrar el mig segle d’aquesta famosa construcció. Després de la defunció de l’arquitecte, ha informat que la seua intenció és tirar endavant amb tots els actes programats, tot i que lamenten molt que el seu protagonista no puga presenciar-los. 

Entre les accions previstes, l'Ajuntament i l'Agrupació Filatèlica i Numismàtica han iniciat els tràmits per a sol·licitar a la Comissió Filatèlica de l'Estat la possibilitat d'emetre un segell postal l'any vinent amb la Muralla Roja.

El Consistori ha expressat el condol per la pèrdua en un missatge al seu perfil de Facebook, en què recorda que la construcció a La Manzanera "és un bon exponent del llegat i la genialitat d'aquest arquitecte universal".

La Muralla Roja, a més d'haver-se convertit en lloc de pelegrinatge per a centenars d’influencers que busquen fer-se una foto a les seues famoses escales, va servir de referència a un dels videojocs de més èxit fa uns anys, el Monument Valley 2 i més recentment en les xarxes socials s’ha especulat molt si el seu disseny ha pogut inspirar la popular sèrie d'El juego del calamar.

També et pot interessar

stats