Mor Joao Gilberto, considerat pare de la bossa nova

Va batejar el gènere en 1958 amb la trilogia d’àlbums que el donarien a conéixer.

Mor Joao Gilberto, considerat pare de la bossa nova
Mor Joao Gilberto, considerat pare de la bossa nova

El compositor brasiler Joao Gilberto, considerat com un dels pares de la bossa nova, va morir aquest dissabte a sa casa de Rio de Janeiro, segons va confirmar un dels seus fills a xarxes socials.

Joao Gilberto, l’inventor dels revolucionaris acords que van convertir la Bossa Nova en un ritme únic i admirat en tot el món, va morir amb 88 anys per causes que encara no s’han revelat.

El cantant i guitarrista era de Juzaeiro, a l’estat de Bahia (al nord-est del Brasil) se’l considera el pare de la bossa nova, un gènere derivat de la samba i influït pel jazz que es va convertir en la imatge internacional del Brasil. Gilberto va batejar la bossa nova en 1958 i en 1961 va tancar la trilogia d’àlbums que donarien a conéixer aquest gènere musical al món: 'Chega de Saudade', 'El amor, la sonrisa y la flor' i 'Jao Gilberto'. Els seus arranjaments van tenir molta influència sobre diverses generacions d’artistes.

Els últims anys de la vida de Joao Gilberto van estar marcats per una dura disputa familiar després que la seua filla Bebel Gilberto, també cantant, li retirara judicialment els poders a l'al·legar que es trobava en una edat avançada.

Acumulava deutes i en 2018 es va veure obligat a abandonar el seu apartament al barri de Leblon, una zona noble situada al sud de Rio de Janeiro.

També et pot interessar

stats