Mor als 46 anys l’actriu Itziar Castro per una parada cardiorespiratòria

La intèrpret va estar nominada als Goya per Pieles i va tindre un paper en Campeones

L'actriu Itziar Castro va tindre papers en sèries com ara 'Vis a vis' o llargmetratges com 'Pieles'
L'actriu Itziar Castro va tindre papers en sèries com ara 'Vis a vis' o llargmetratges com 'Pieles' / Beatriz Zambrana
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
08 de desembre 2023 - 09:23 Actualitzat: 08 de desembre 2023 - 11:56

L'actriu catalana Itziar Castro, coneguda per sèries com Vis a vis i pel·lícules com Pieles o Campeones ha mort aquest dijous a la nit als 46 anys, segons ha confirmat la directora de la seua agència de representació, Gabriela Defty. Tot i que en un principi no estaven clares les causes del decés, poques hores després ha transcendit que la intèrpret ha faltat durant la matinada passada a la piscina municipal coberta de Lloret de Mar (Girona) mentre assistia a les proves de llum per a un espectacle de natació sincronitzada. En un moment concret va començar a sentir-se indisposada i, després de ser atesa pels serveis d'emergències, va morir per parada cardiorespiratòria.

Segons han informat a EFE fonts de l'Ajuntament de Lloret de Mar, Castro assistia a alguns assajos tècnics de l'espectacle de natació sincronitzada que l'exentrenadora de l'equip espanyol Anna Tarrés preparava amb el Club de Natació Kallípolis a la piscina municipal. L'equip, amb seu a Barcelona, treballa en una gala de Nadal amb motiu del 55 aniversari, titulada "Un món de fantasia", que se celebrarà el pròxim 17 de desembre a la piscina del Club Atlètic Barcelona. Mentre presenciava proves de llum per a l'espectacle, juntament amb Tarrés, l'actriu va patir una indisposició pocs minuts després de la una de la matinada, per la qual cosa van ser alertats els serveis d'emergències. Efectius de l'112 li practicaren maniobres de reanimació fins que, al voltant de les dos, verificaren que havien resultat inútils i que havia perit per una parada cardiorespiratòria, segons les fonts.

El director Frankie de Leonardis ha sigut el primer a avançar la notícia en la xarxa social X —abans Twitter—, on ha destacat la carrera de Castro com a actriu i "la seua lluita per la igualtat i la justícia social".

En un comunicat fet públic per la família de l’actriu, asseguren que Itziar Castro deixa “una petjada inesborrable amb la seua notable actuació i carisma”. “Itziar no sols va ser una actriu i artista talentosa, sinó una incansable lluitadora pels seus ideals i creences. Va enfrontar cada desafiament amb una determinació i un coratge que van inspirar a molts. La seua contribució al món de l'art i el seu incansable treball per la igualtat i la justícia social quedaran com a un llegat perdurable”, assenyalen.

Castro va ser nominada al Goya a millor actriu revelació pel seu paper en Pieles (2017) d'Eduardo Casanova.

En transcendir la mort de l’actriu catalana, les mostres de condol han corregut com la pólvora en les xarxes socials. Des de l’àmbit cultural, institucions com l’Acadèmia de Cine, han lamentat la seua mort.

També et pot interessar

stats