'Campeones', inspirada en esportistes amb diversitat funcional de Burjassot, candidata a representar Espanya als Oscar

La pel·lícula de Javier Fesser està basada en las vivències de la Associació Esportiva, Rehabilitadora i Social (ADERES) de Burjassot.

'Campeones' es manté en cartellera després de quasi cinc mesos
'Campeones' es manté en cartellera després de quasi cinc mesos

La pel·lícula Campeones, dirigida per Javier Fesser, ha sigut triada per l'Acadèmia de Cine com a candidata per a representar Espanya en la pròxima edició dels premis Oscar en 2019, en la categoria de millor pel·lícula de parla no anglesa.

Campeones explica la història d'un entrenador de bàsquet que perd el seu treball i entrena un equip format per persones amb discapacitat intel·lectual, interpretat pels xics que componen l'Associació Esportiva, Rehabilitadora i Social (ADERES) de Burjassot. De fet, la cinta està basada en les seues vivències i en els seus èxits esportius.

Protagonistes entre els quals, al final de la pel·lícula, també es troba un component de l'equip de bàsquet ADERES, que va aconseguir els 12 títols de Campions d'Espanya de Bàsquet de la FEDDI, Ramón Torres, ànima de l'equip durant molts anys. La pel·lícula està inspirada en aquest equip de bàsquet, quan ADERES Burjassot va guanyar el desé Campionat d'Espanya.

Estrenada a l'abril passat, Campeones es manté en cartellera després de quasi cinc mesos. L'han vista més de 3,2 milions d'espectadors i acumula una recaptació de 18,6 milions d'euros, la qual cosa la situa com a tercera en la classificació anual només per darrere de Jurassic World: el regne caigut i l'últim lliurament de Vengadores.

"Somiar és gratis, aquesta és una lliçó que ens han donat els nostres campions", ha assenyalat Fesser en referència als actors de la pel·lícula. "Per a ells, fa mesos que guanyem l'Oscar i el Nobel". També ha recordat que els actors fan d'ells mateixos, no són personatges i que aquesta "autenticitat" es trasllada a l'espectador. Si les pel·lícules solen parlar de gent normal a qui succeeixen coses extraordinàries, la peculiaritat de Campeones, ha subratllat, "és que parla de gent extraordinària a qui succeeixen coses normals".

També et pot interessar

stats